Cum am reusit sa fac Team Building la Straja

1 Reply

superbitatile mele

Înainte…

Mă trezisem de dimineață să-mi sărut copiii înainte să-i trimit la școală. Știu că i-am lăsat să doarmă supărați, pentru că m-au rugat să îi duc într-o excursie iar eu am fost foarte nepoliticoasă ca mamă, refuzându-i într-un mod ciudat, gândindu-mă doar la banii pe care i-aș economisi dacă nu le-aș oferi copiilor vacanța mult dorită. Sunt o mamă bună dar am uneori momente care mă depășesc psihic, din cauza agitației care este afară și la serviciu.

Am un job destul de solicitant. Sunt agent în publicitate, nu sunt un agent 000, sunt un om care își iubește familia, dar pe lângă job-ul pe care îl prestez și agitația full option pe care o întâmpin mereu, m-a adus să conștientizez că banii pe care îi fac acest job nu îl merită. Banii sunt puțini, iar munca este foarte multă. Dar încotro să o iei? N-ai unde! Singura problemă este că îmi place prea mult, nu simt oboseală fizică decât oboseală psihică, iar atunci când ajung acasă, copiii mei mă întâmpină cu idei și cu vizite ca să plece prin tabara la Straja, de nume de pensiuni precum Vila Alpin care oferă așa ceva, și  de team building la Straja, care credeți-mă că a trebuit să caut pe google ca să îmi dau seama ce înseamnă acel cuvânt.

Nu știam de unde știau copiii mei de această opțiune. Dar mi s-a părut că au căutat și ei locații frumoase și așa au dat de ea. Dar din păcate realitatea era alta. Diriginta le-a spus că se face o tabără la Straja anul viitor, dar cine are curaj poate să meargă de pe acum să se obișnuiască cu teambuiding-ul ca la anul să fie totul mai ușor, să se lucreze mai repede în echipă și copiii să lege noi prietenii. Așa mi-au explicat ei de unde le-a venit ideea. Ce era să fac? Zi de zi, timp de o săptămâna aceștia mi-au făcut efectiv capul calendar. Mamiiii, vrem la Straja, vrem să facem team building, mamiiii noua ne place sportul, promitem că o să fim o echipă, îmi ziseseră ei. Da, am uitat să specific, am doi băieți gemeni.

Hmmm, nu știam cum să mai ies din încurcătură. Dar până să mă gândesc ce să mint, să învârt ca să mă scot, a apărut frumosul meu soț, fericit, zâmbăreț și primitiv, că are o întâlnire și-o conferință la Straja unde suntem toți invitați de propriul lui client. Wow! Clientul era tipul acela cu bani pe care și-l doresc fetele, am uitat să specific că soțul meu se ocupă cu panourile publicitare în lift-uri și clădiri, de aici el cunoaște o groază de oameni și are vreo 80 de colegi care stau tot timpul cu el în aceeași clădire. Puțin, așa-i? Ne-am făcut bagajele, am pornit la drum cu mașinuța noastră, a pornit la drum și clientul cu familia sa, și în mai puțin de câteva ore am ajuns la destinație.

După ce am ajuns…

Nu-mi venea să cred ochilor că văd Vila Alpin din Straja, atât de strălucitoare. O vilă foarte frumoasă, amplasată între două pârtii cu nocturnă, oferă o imagine de neuitat. Am intrat înauntru, ne-am pus la masă în restaurant. Am mâncat mâncăruri tradiționale, am fost surprinsă să văd că mă pot conecta pe wireless, astfel nu am pierdut legătura cu părinții mei, care erau fericiți pentru noi că în sfârșit am plecat în vacanță. Am fost surprinsă plăcut de tot ceea ce a putut Vila Alpin din Straja să ne ofere atât mie și soțului cât și copiilor mei, iar clientul soțului meu a fost un om tare bun. Să fiți liniștiți, nu ne-am adus acolo pe cheltuiala lui, am fost invitați de el, dar am fost pe cheltuiala noastră că doar el ne era doar un client.

Probabil nu am reușit să vă spun prea multe despre Vila Alpin, dar am s-o fac acum. Această vilă magnifică mi-a oferit ceea ce numesc eu în mintea mea ” Pentru o viață sănătoasă evitați sarea, alegeți piperul”. Adică sunt de acord cu piperul că are un fel de a condimenta mai mult viața ca sarea, iar în loc de sare, în general prefer vegeta, de aceea o evit.  Vila Alpin ne-a oferit:

  1. Restaurantul lor propriu cu mâncăruri tradiționale alese. Niște mâncăruri care îți lasă gura apă, efectiv ai impresia că a gătit bunica și simți că cunoști acel loc mai bine ca pe tine însuți.
  2. Centru de închirieri echipament sportiv. De aici poți inchiria tot ceea ce crezi că ai nevoie.
  3. Am avut apă caldă și căldură în permanență.
  4. Restaurant are vreo 70 de locuri și este inclus și barul.
  5. Cât despre wireless, wow… am fost atât de satisfăcută de el.
  6. Un personal care m-a făcut să iubesc acel loc… mai mult ca orice vacanță pe care am avut-o în 2014.
  7. Sala de conferință a fost un succes pentru noi. Acolo și-a desfășurat soțul training-ul și prezentările cu clientul respectiv, a fost bună și pentru team building, dar am dispus de ea complet echipată. Are 60 de locuri și chiar este utilă în cazul în care vă veți duce și voi pentru afaceri, vreodată…
  8.  Repet: mâncarea mi-a plăcut extraordinar de mult.

Cum am reușit să fac Team Building?

Știu că nu sunt cea mai exemplu din această ecuație. Dar m-a întristat foarte mult să văd că dintr-o dată au venit toți colegii mei de la firmă, după mine ca să vadă și eu cum se face Team Building la Straja, dar problema era alta: Șeful meu îi trimisese. Pentru că eram tot timpul o tipă căreia nu-i plăcea să lucreze în echipă, copiii mei au dat dovadă că ei pot, din team building-urile pe care le organizaseră cei de la școală deja, pentru ei, dar pentru mine nu o mai făcuse nimeni.

Așa că am început. Ne-am organizat, atât copiii, soțul, clientul și restul de 30 de colegi pe care îi aveam, s-a desemnat un lider, și am primit sarcinile pentru echipă. Ne-am cățărat, ne-am tachinat, am râs și ne-am împrietenit. S-au legat prietenii mai frumoase decât cele care se leagă la o țigară sau printr-o beție. Am avut câteva zile foarte grele, foarte greu am cedat eu, pentru că mie în general îmi place să fiu șefă, dar am predat ștafeta celor care ne-au făcut să fim mai blânzi cu cei din jurul nostru, adică gazdelor.

Mi-a plăcut această experiență. Mulțumesc șefului, colegilor și familiei mele că mi-au oferit un team building la munte, care m-a ajutat să mă apropiu mai mult de fiecare în parte. Ne-am cățărat împreună, am mâncat împreună, am depănat amintiri împreună, am dezbătut soluții și proiecte, ne-am organizat plăcut, dar cel mai mult am apreciat că a dispărut tensiunea dintre noi. A fost plăcut, m-am simțit bine și vreau să mulțumesc gazdelor de la Vila Alpin pentru cadrul natural și ospitalitate, printr-o poezie.

Eu de voi chiar nu știam,
Și nici nu îmi imaginam,
Că am să vin la Straja,
Și-am să fac team building cu toată grămada.

O grămadă de colegi,
La servici erau răi și reci,
Însă, aici ei s-au schimbat…
Și prietenii noi am legat.

Mulțumim Vila Alpin,
Ești de trei stele pe deplin,
Tu ne faci viața frumoasă,
Cu servicii meritate la prețuri mici garantate.

Copiii, soțul îmi sunt fericiți, ei vacanță și-au dorit dar n-au știut ce îi așteaptă, dar au fost foarte mulțumiți. Familia mea vă iubește, și ca să știți, anul ăsta Crăciunul la voi îl sărbătorește. Și dacă e să fie, vom merge din nou ca o familie, peste câțiva ani, printr-un cantoment la Straja, că și-așa toată lumea știe, că sunteți cei mai buni atunci când trebuie să dăruiți fericire.

Articolul participă la SuperBlog 2014, probă superbă, spectaculoasă cu numărul #16.

3555 Total Views 2 Views Today

Comments

comments

Author: Aniela Deby

1 comment

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 16. Team building la Straja

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.