Cum trebuie de fapt sa faci curatenie intr-o casa

2 Replies

De interes public

De-a lungul anilor, am tot auzit cum anumite femei foarte harnice, se tot plâng că vai Doamne câtă curățenie fac ele. Curățenie mult spus, pentru că să ștergi un praf și să speli trei farfurii nu mi se pare a face curățenie, ci pur și simplu a întreține. Am observat că dacă lumea dă cu aspiratorul o dată pe săptămână, consideră că e îndeajuns… chiar dacă mizeria stă pe covoare cu kg. Deh, curățenie de multe ori înseamnă și doar să ștergi o masă, pentru unele.. dar uite că pentru firmele de curățenie, specializate în așa ceva, curățenie înseamnă fiecare colțișor din casă. Îi drept, unele muieri nu gândesc așa. Nu gândesc că trebuie ștearsă și faianța, nu gândesc că trebuie ștearsă și centrala termică. Hop, ștergem masa, spălăm vasele și am terminat.

pe ganduri

Însă, cum ziceam… să faci curățenie e una și să întreții e alta. Cum se face curățenie? În primul rând covoarele trebuie bătute, perdelele spălate, hainele din dulapuri împachetate, geamurile șterse, mobila lustruită, faianță curățată atât în baie cât și în bucătărie, dezinfectarea obiectelor sanitare din baie, șters ușile în casă și în afară, șters de praf și lustruit fiecare colț de mobilă, curățat aragazul, curățat gresia și parchetul cu soluțiile corespunzătoare, și spălat covoarele. Cam ăștia ar fi pașii pentru a face o curățenie într-o casă. Restul. că într-o zi se șterge praful și tv-ul, în altă zi duci gunoiul, în altă zi speli cada.. nu ține decât de întreținere. Iar ca să întreții o casă, ai nevoie de timp și de mâna de lucru!

De unde știu atâtea? Păi am văzut cu ochii mei cât au muncit cei de la servicii curatenie iasi în casa unora. Și chiar fac o treabă minunată. Nu poți să nu apelezi la ceea ce știu ei să facă, decât atunci când știi că nu ai timp să faci și tu, și poate nici îndemânare. Prețurile sunt minime pentru cât efort depun, așa că, se merită! Așa că, această firma curatenie iasi face lucruri pe care noi ca femei de casă, nu avem timp să le facem sau nu vrem. E și asta o treabă. Mai multe detalii se pot găsi accesând aceste link-uri :D

5484 Total Views 2 Views Today

Comments

comments

Author: Aniela Deby

2 comments

  1. Ioana Radu

    Ma bucur ca exista astfel de firme. Am avut o perioada, acum vreo 3 sau 4 ani, cand m-am mutat cu chirie intr-un apartament vechi si ponosit. Nu aveam nici suficient timp sa ma ocup de el, dar nici nu puteam sa aman si sa le fac pe rand pentru ca… era foarte murdar. Covoarele le-am dus la o spalatorie auto, iar de restul casei s-au ocupat doua doamne de la o firma de curatenie. M-au scutit de o gramada de munca. Sunt pro firme de curatenie pentru momentele in care muncim foarte mult si nu mai putem sa ne ocupam de toata casa asa cum ar trebui.

    1. User Aniela Deby Post author

      Îți dau dreptate mai ales când e vorba de curățenie. Că de întreținut ne pricepem toate, dar când e vorba de curățenie, mai ales când trebuie s-o facem după alții, mai bine chemăm o firmă, dăm un leu și stăm în față cum se spune. Ce-i drept, unele firme au și angajați muncitori, altele… părerile sunt împărțite ca în fiecare business.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.