Sos: Componentele PC se ceartă şi stăpâna sursă nouă a avut de îndată!

1 Reply

Corason

Când s-aprindă calculatorul, era să facă infarct stăpâna. Auzea un zgomot mare și a dat-o peste cap. Urla ca un fierăstrău și nu mai voia să pornească, dar credea că e doar un blocaj și va reuși să renască. Cearta a fost foarte aprinsă între componentele pc, și vreau să fiți atenți la mine să vedeți ce discutau ele. Știți că într-un calculator se află, o sursă, placa de bază, hard-ul, procesorul, dar nu e de uitat că placa video, placa de sunet, dvd-writerul,  memoria RAM, dacă nu le-am avea le-am duce dorul. Pc-ul şi l-a cumpărat, de pe magazinul Marketonline.ro!

logo

Placa de bază: Nu înțeleg de ce-mi tot dă ” asta” restart, dacă vede că pur și simplu eu nu mai pot porni. Nu înțeleg de ce insistă și nu se gândește că nu sunt eu stricăciunea. Fir-ar ea să fie de femeie cu fustiță și codiță, n-ar putea să meargă direct la problemă fără să îmi de-a restart și să mă blochez și eu? Fir-ar ea să fie, eu sunt una dintre componentele cele mai bune ale pc-ului ăstuia și tot la mine se gândește? I-auziți-o… Nu se gândește că poate e procesorul? Am zis eu tot timpul că nu este un procesor care să se plieze pe upgrade-ul ce îl pot oferi eu. Eu pot suporta chiar și un procesor avansat numit Core i7, dar pe înapoiatul ăla de procesor, nu prea îmi vine să-l car în cârcă. Poate așa dispare!

Procesorul: Hai lasă nu te mai plânge că deja ajunsă la mine. Mă verifică, auzi că înjură! Prost mă simt că nu știe nimic. N-am eu treabă cu ea, ce vină am eu că nu-i pornește pc-ul? Sunt al doilea component ca și importanță și mă consider șmecher. Dar când nu sunt bolnav, n-are motive să mă ducă la doctor, așa că.. să mă lase în pace, că eu nu vreau să plec de aici. Mă simt atât de bun! Tu, placă de bază ce tot ai atâtea figuri pe fază? Dacă n-aș fi fost atât de bun, RAM-ul s-ar fi plâns ca un nebun. Hai mai taci, nu mai striga, că te aude stăpâna!

sursaFSP-300x286

RAM-ul: Ai dreptate, frate procesor. Nu o băga în seama pe lady placa de bază, că repetă doar prostii, și se crede prima în ”frunce” cu șmecherii. Sunteți inapți amândoi, socotesc că vreți război! Poate e Hard Disk-ul de vină, nu vă mai impacientați, că poate sunt alții de vină!

Hard Disk-ul: Măi băiete, tu ești dilău? Eu sunt cel mai simandicos. Ofer memorie câtă trebuie, și dacă ar fi fost să fie, să nu mai pornească pc-ul că am vreo vină, îți spun sincer, că aș pleca de aici pe bune. Dacă încă am vlagă în mine, înseamnă că funcționez și sunt bine. Nu mai da-ți cu pietre în mine, sunt nevinovat și nervos, că uite… calculatorul nu mai vrea să pornească și stăpâna poate crede că-i de la mine. Haideți să întrebăm  sursa și placa video, că nu se știe… poate au dat ”greș” și nu vor să spună la nimeni.

Placa Video: I-auzi bre, tu mă crezi surdă? N-am nimic, doar ce m-am trezit. De-asta nici nu prea vorbesc ca să nu vă deranjez. N-am chef să mă cert cu voi, dar uitați-vă la mine, dacă n-aș mai fi fost bună, n-aș mai fi lăsat-o, să de-a atâta restart-uri. N-ați văzut că aproase s-a aprins? Uite acum s-a oprit de tot.. iar voi sper să simţiti că eu sunt bună, rău de tot! Problema e din altă parte, dar credeţi-mă ce zic, placa de sunet şi placa video nu au nimic. Suntem frumoase şi funcţionăm, exlus în momentele când nu avem chef şi cu greu ne mişcăm.

Placa de bază: Ce repede vă scoateţi voi, nu vă mai suport, vreau să găsim odată buba, că aruncă pc-ul stăpâna nebuna! Nu e în toate minţile, că ştiţi că job-ul ei, ţine de noi.. Dacă noi nu mai funcţionăm, job-ul ei este lăsat în vânt.., dar dacă îi arătăm buba, vom fi şi noi fericiţi că ştiţi cât de mult ne iubeşte stăpâna.

Placa de sunet: Ia mai mergeţi în pana mea. Vedeţi ce face şi Sursa!

Placa video: Sursăăăăăăă, ce faci? Eşti bine? De ce tu în discuţie nu te bagi? De ce taci şi ne laşi ca beţe-n roate să ne punem fiecare, hai vorbeşte, să te vedem cât eşti de tare!

Hard-ul: Sursa face pe nebuna. Nu răcneşte nicio vorbă, cred că-i beată sau inaptă. Haide fată, trezeşte-te, eşti stricată sau frustrată?

Procesorul: Sursa e de vină, se ştie! Stricăciune ce eşti, hai învie! Uite, voi nu vedeţi că pc-ul curent nu mai primeşte în veci? Ea e zăpăcita ce ne-a stricat nouă una dintre cea mai frumoasă ziulică.

Placa de sunet: Hai gata, tăceţi. Că stăpâna a înţeles. S-au scos sunete destule şi uite cum se uită la sursă şi vede că-i stricată, că nu mişcă nici butonul şi s-aude tare sonorul. Sonorul ce-l scot eu, că e defect şi nu-l mai vrem!

Placa de bază: Mno, aţi văzut voi cum stă treaba? Ne-am certat aici degeaba!

Stăpâna… atunci a înţeles că o sursă nouă e de ales. O sursă bună, care să ne susţină, să nu ne mai lase baltă şi să nu facă rugină. Şi-a căutat promotii componente, ca să îşi cumpere sursa Fortron performanta şi să meargă pc-ul ca pe roate. Că fără sursă totul e în zadar şi nu porneşte pc-ul, chiar dacă te-ai ruga un an. Sursa este extrem de importantă ca pc-ul să meargă şi să reziste îndată, la toate şocurile care survin, ea rezistă temeinic şi nu mai dispare dintr-o dată, fără ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. E important să ştii şi ce producator surse alegi să nu cumperi ceva, ca apoi să nu îţi placă să foloseşti. Sursa este cel mai important factor din PC, că el trimite energie către toate componentele.

fsp-logo_mic

Şi v-am spus povestea mea, eu sunt vechea sursa ce energie trimitea, stăpâna nu e foarte rea, dar a făcut greşeala să mă aleagă pe mine, iar eu am dezamăgit-o, că m-am blocat şi am rănit-o. I-am dat ziua peste cap, şi nu mă supăr că m-a schimbat. Şi-a găsit sursa tot pe MarketOnline.ro şi mă bucur că e o sursă Fortron, ce îmi va ţine locul, că mie nu-mi e dor….

Articol scris pentru competiţia SuperBlog2015,  proba cu numărul 14.

2373 Total Views 2 Views Today

Comments

comments

Author: Aniela Deby

1 comment

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 14. FSP – Fortron îți pune PC-ul în mișcare!

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.