Service televizoare: Probleme comune pentru televizoarele LCD

Comment

De interes public

Televizoarele LCD au castigat rapid teren pe piata HDTV a ecranelor plate. Consumul lor scazut de energie si designul subtire contribuie la atractivitatea generala a ecranelor LCD. De asemenea, acestea se pot mandri cu un ecran ultrabright cu imagini care par sa se strecoare in afara. Televizoarele LCD sunt o solutie fantastica, insa tehnologia LCD este departe de a fi perfecta. Daca vreti sa cumparati un HDTV nou cu ecran plat, luati in consideare urmatoarele probleme intalnite des la televizoarele LCD (spre deosebire de tehnologiile concurente).

Efectul de Ghosting

Televizoarele LCD mai vechi sufereau de o imperfectiune numita Ghosting. Acesta este descris ca fiind un traseu ce urmareste obiectele in miscare pe ecran, dand un efect de siret. Acest lucru este cauzat de un timp de raspuns lent. Timpul de raspuns a fost cunoscut anterior ca fiind timpul necesar pentru ca un pixel de pe ecranul LCD sa treaca de la alb la negru. Din cauza ca un pixel este rar oprit complet, producatorii de LCD masoara timpul de raspuns ca fiind timpul de trecere de la o nuanta de gri la o alta nuanta de gri (si pentru a standardiza oarecum timpul de raspuns). Timpul de raspuns se masoara in milisecunde.

reparatii tv

reparatii tv

Rata de refresh

Rata de refresh se masoara in Hertz. Acesta este timpul de reimprospatare a unei imagini pe ecran. In general standardele sunt de 60 Hz.

Raport de contrast

Tehnologia panoului LCD utilizeaza iluminarea din spate pentru a controla luminozitatea si contrastul. Infiltratiile de lumina de la iluminarea din spate determina o calitate neclara a imaginii si negru cenusiu sau chiar albastru. Raportul de constrast reprezinta numarul de nuante de gri dintre alb si negru pe ecranul LCD.

3: 2 Pulldown si rata mai mare de refacere

Filmele si videoclipurile sunt inregistrate la 24 de cadre pe secunda. Dispozitivele de iesire, cum ar fi camerele video, playerele DVD si Blu-Ray, trimit semnalul de 24fps pe ecran, ceea ce reimprospateaza ecranul cu o rata de 60 Hz. Pentru a privi 24 cadre in 60 HZ, se foloseste o metoda numita pulldown (pulverizare). Aceasta afiseaza primul cadru de doua ori si pe cel de-a doilrea de trei ori.

Pentru compatibilitate producatorii de LCD-uri au lansat televizoarele LCD cu o rata de reimprospatare de 120 Hz si chiar 240 Hz, ambele fiind multipli de cate 4. Datorita ratelor ridicate de reimprospatare, cadrele suplimentare sunt interpolate pentru a netezi in continuare efectele pulldown-ului.

La service-tv asiguram depanare pentru toate tipurile de televizoare, indiferent daca este vorba despre LCD, LED sau televizoare cu TUB (CRT). Preturile de reparatie sunt avantajoase si garantiam calitate in mod scris direct in certificatul de garantie. Programul pentru reparatia televizoarelor este de luni pana vineri de dimineata de la ora 9 si pana seara la ora 20. Pana in prezent ne recomanda miile de televizoare care ne-au trecut prin mana, au fost reparate. Oferim servicii de calitate si punem accent pe timp. Ne propunem sa fim prompti si rapizi in ceea ce face.

3700 Total Views 1 Views Today

Comments

comments

Author: Razvan Alex

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.