Copilul trebuie să ştie engleză

Comment

Corason

Oare câţi dintre voi ca părinţi puteţi să dormiţi liniştiţi ştiind că al vostru copil nu ştie o boabă din limba engleză? Ei bine, sunt şi părinţi care îşi fac griji pentru viitorul lor, aşa că nu au decât să facă un efort mai mult sau mai puţin financiar şi să le susţină copiilor cursuri de limba engleză, care pe viitor le vor face numai bine. Da! Eu admir aceşti părinţi pentru că de la o vârstă fragedă e mult mai uşor să înveţi o limbă nouă faţă de cum ar învăţa-o la o vârstă mai mare.

61677980

Am cunoscut oameni care şi-ar fi dorit să ştie engleză. Dar pentru că vremurile ce au fost engleza la şcoală se preda doar din clasa a 6-a, ei nu au reuşit deloc să aibă măcar o notă de 8, la această materie. Acum, trăim în 2015.

Există o sumedenie de modalităţi de a învăţa limba engleza sau de a lui cursuri de limba engleza de la profesori tineri şi învăţaţi, care îşi iubesc meseria, aşa cum i-am găsit eu pentru copiii mei pe cei de la ProErudio.

proerudio

Nu e greu. Nu consider că fac un efort financiar, pentru că cursurile lor mi se par utile, adică în timp am văzut că au dat rezultate şi am continuat, cu fiecare an a făcut diferite cursuri de limba engleza pentru copii şi s-a meritat. Contează mult să înveţe acum de când e mic, decât să aştept fiind mare să ştie ceva şi să nu reuşească deloc să îi intre în cap.

Copiii la o vârstă mai mică învaţă şi recepţionează fiecare informaţie mult mai repede. Poate că mulţi vă veţi întreba de ce, dar răspunsul este simplu, chiar foarte simplu. Cum ar putea ca un copil de 17 ani, cu iubită, cu prieteni şi distracţii, să se mai gândească că ar fi esenţial să fie atent la cursul de engleză? Se poate, dacă vrea. Dar dacă copilul are între 7 şi 14 ani lucrurile sunt mult mai uşoare. Nu cred că la vârsta aia ar avea la ce să se gândească şi ar lua cursurile la fel cum ar lua şcoala, adică nu s-ar gândi că e un supliment.

Cât trăiesc mi-am propus că fac tot posibilul să înveţe engleza perfect copilul meu. Atât scris cât şi vorbit pentru că eu m-am întâlnit ca om cu o sumedenie de probleme din cauză că n-am făcut faţă la timpurile verbale în engleză. Ştiu engleză, dar nu e îndeajuns. Ceea ce am eu în cap despre limba engleză e doar jumate din ceea ce poate să facă această limbă.

Îmi place că e uşoară şi amuzantă uneori… mă face să mă gândesc atunci când rostesc unele cuvinte precum “funny” la colorat. Îmi place mult termenul, şi îl folosesc de multe ori. Eu ca şi femeie, cred că fac parte din acei români care vorbesc des romengleză. Că printre multele cuvinte în română se strecoară câte unul şi în engleză. Şi asta pentru că am considerat că e un viitor pentru noi. De câte ori vouă nu vi s-a întâmplat să fiţi priviţi de jos atunci când nu s-a înţeles ce a vorbit musafirul din America? Eu am păţit şi am la activ câteva experienţe de genul ăsta. Şi pot să zic că m-am simţit nasol!

limba engleză

În străinătate odată cu limba engleză înveţi şi accentul. La noi în România, dacă vrei să ştii şi accentul trebuie să ai profesori buni care să ştie vorbi engleză cu adevăratul accent englezesc ca să nu ţi se pară apoi că nu poţi desluşi cuvintele de pe buzele englezului. Şi copilul meu cam asta ştie să facă. Vorbeşte engleză ca un adevărat englezoi şi asta datorită celor de la ProErudio.ro!

Sunt foarte mulţumită de cursurile pe care ei le desfăşoară şi pot spune că şi copilul se simte bine cu ei. I-a perceput ca pe nişte prieteni şi aşa va fi mult timp de acum încolo, pentru că cursurile vor continua. Şi eu cred că vor continua în acelaşi fel, pentru că acei oameni, acei profesori tineri şi cu zâmbetul pe buze pe care îi văd şi eu ca mamă destul de des, fac treabă bună cu copii.

Şi nu sunt ei genul de profesori care să îşi facă 20 de copii în grupă şi să nu-i înveţe mare lucru. Dimpotrivă, copilul meu a participat la grupe cu câte a şapte copii şi cred că şi asta e o idee de succes pe care mulţi profesori nu o pun în practică. Şi de aici probabil vin şi gândul părinţilor cum că ai lor copii nu ar învăţa nimic pentru că ar fi greu să se ocupe de ei.

Total greşit. Aici de fapt nici nu e aşa. Copiii chiar învaţă engleză şi recomand tuturor mamelor, tuturor părinţilor să nu facă greşeala pe care au făcut-o cândva părinţii noştri la rândul lor şi să îşi trimită copiii să înveţe engleză pentru că este o limbă pe care îşi vor putea clădi viitorul! Copilul trebuie să ştie engleză în primul rând că se ajută pe el. Şi când zic că se ajută, veţi vedea că poate veţi prinde timpurile când vă vor mulţumi.. pentru că da, contează mult să ştii o limbă internaţională precum engleza!

2514 Total Views 1 Views Today

Comments

comments

Author: Aniela Deby

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.