Un moldovean şi o olteancă în căutarea celei mai bune brânze!

2 Replies

Corason

Raul şi Adela, un moldovean şi o olteancă, proaspăt căsătoriţi, au pornit în căutarea celei mai bune brânze din lume. Au fost în America şi n-au găsit decât brânzeturi chedar galbene cum zicea olteanca şi gălbui cum zicea moldoveanul. Au călătorit luni întregi, dar n-au reuşit să guste nici măcar o bucăţică de brânză, care să-i facă să creadă că aceea este cea mai bună brânză din lume. Dar nu-i nimic. S-au gândit că trebuie să vorbească cu cineva expert în asta, care să fie cu adevărat fani brânză ca şi ei.  Ce s-a întâmplat? Supriza lor a fost să-l intâlnească pe Toni Delaco şi soţia lui în Elveţia. Aceştia văzându-l pe Toni, s-au gândit să-l spioneze în hotelul în care stătea cazat, că poate Tony, cel mai mare fan brânză din lume, le-ar spune atât lui, cât şi Adelei, unde se află cea mai bună brânză din lume.

img_logo_delaco

Din perspectiva lor, cea mai bună brânză din lume ar trebui să fie moale, galeşă, cinaşă, gustoasă, arătoasă şi veselă. Adică? Păi să vă spun, ei se voiau a fi nişte cercetători. Şi nu aveau decât să fure informaţii de la cel mai mare maestru fan brânză din lume. Şi cum au făcut, cum n-au făcut.. Dimineaţa, au dat nas în nas cu el. S-au pus la masă, l-au salutat şi le-au cerut un autograf.. Un autograf, pe care l-au primit imediat, dar cu puţin tupeu, au reuşit să se pună la masă împreună. Adela ştia că Tony a fost plecat prin Franţa şi voia să îi ceară părerea faţă în faţă de “fromage-ul acestora” brânza vedetă a Franţei. N-a fost nimic nou. Au auzit tot ceea ce se zicea prin România în 2010, că francezii chiar au un fromage cu un sunet de mult “r”.

Depositphotos_25352587_original

Raul, însă mai curios cu mult faţă de Adela… a avut dorinţa de al asculta încă o dată. L-a întrebat, din călătoriile lui… care crede că a fost cea mai bună brânză. N-a mai trebuit să îi repete că el a fost şi la House of Cheese unde a gustat cea mai puturoasă brânză din lume, pentru că Raul ştia asta deja. Acea brânză puturoasă era făcută din lapte de vacă şi a fost concepută în Evul Mediu, zisese Tony. Raul ştia că Tony Delaco a fost şi în Spania şi era curios ce-a vrut să zică cu faza că erau să-i rămână oasele la Plampona…dar înainte de asta Tony s-a apucat să-i spună cum a fost în Rusia. Şi totuşi, care este cea mai bună brânză din lume? întreabă Raul şi Adela în cor. La care Tony Delaco răspunde: Cea mai bună brânză din lume este aceea care îţi place personal cel mai mult. Eu am descoperit-o în România prima dată , de asta mă şi întorc, de altfel. Îmi place brânza Delaco dar şi Sbrinz, pentru că e cel mai bun fondue ca şi un parmezan, şi e brânza simbol a Elveţiei. Minunat! Se auzi de la Raul şi Adela.

Olteanca şi moldoveanul s-au hotărât să revină acasă cu câteva kg de  Sbrinz pentru a arăta tuturor că cea mai bună brânză e Delaco, dar şi Sbrinz care le place lor. Au fost mulţumiţi că Tony le-a arătat calea, şi uite aşa, au învăţat ceva. Că toate brânzeturile  le plac de fapt, pentru că sunt fani brânză adevăraţi.

 Articol scris pentru proba cu numărul 21 în cadrul competiţiei SuperBlog.

3962 Total Views 1 Views Today

Comments

comments

Author: Aniela Deby

2 comments

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 21. Cea mai bună brânză din lume

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.