Copiii mei adoră să se joace

Comment

Corason

Acum în secolul 21 în anul 2015, copiii nu mai adoră să se joace în fața blocului. Copiii s-au maturizat deja destul de repede și au uitat că copilăria înseamnă să te joci și în fața blocului. Au uitat că viața nu înseamnă doar laptop și tabletă, dar uneori din jocurile astea online pe care mulți dintre noi ca și părinți le criticăm, ies și lucruri faine. Nu toți copiii devin dependenți de laptop și de tabletă. Sunt copii care chiar dacă îi inviți să se joace pe tabletă, ei vor să iasă afară doar să se dea pe leagăn. Și da, consider că ăsta este un lucru bun atâta timp cât nu controlează cumva viața lor în totalitate. Eu i-am lăsat se joace. Consider că e un lucru bun. Dar mulți critică și îmi zic că de asta îl dor ochii pe copilul meu…

download (1)

Dar nu-i adevărat. Copiii mei petrec câteva ore în fața laptopului jucându-se jocuri cu fotbal pentru copii. Și nu consider asta că le dăunează cu ceva sănătății. Dimpotrivă, asta l-a împins pe băiețelul meu să se înscrie în cea mai mică ligă de fotbaliști.Și dacă jocurile astea cu fotbal n-ar fi fost, credeți-mă că n-aveam de unde să știu că al meu copil are înclinații spre așa ceva. E un hobby, e un joc ce se termină cu câteva goluri în poartă, și copiilor le place. Pe lângă asta, copilul e fericit. Când vede că vrei să îl lași pe laptop, nu mai poate de fericire. Nici nu mai scoate un sunet. E concentrat, devine atent și sincer chiar și mai liniștit. L-am învățat că prima dată trebuie să își facă temele, și se pare că nouă ne merge bine așa. Temele făcute la timpul lor și jocurile puse pe laptop la timpul lor. E cea mai bună soluție pe care un părinte îl poate face. Și să vă mai spun ceva, pe lângă asta, atunci când greșește și vine cu note proaste de la școală, știu și cum să-l pedepsesc.

Nu îl pun în genunchi că nu îmi stă în caracter astfel de pedepse. Ii iau ce-i place. Nu-l mai las să se mai joace pe laptop și nici să iasă afară la copii. Pe cea mică în schimb, o ador. Ea nu se joacă decât jocuri rizi online. De ce? Nu știu! Nu știu nici măcar cum le-a găsit. Dar știu că n-am treaba ei. Se joacă rar, dar și când o face.. cu ea e greu. Ea nu ar mai vrea să plece din fața laptop-ului niciodată. Dar fiecare învăț are și dezvăț. Singura problemă pe care o aveam cu ea, era că nu îi plăcea deloc să facă baie. Și am găsit soluția. În schimbul îmbăierilor primește 10 ture de jocuri rizi și am terminat povestea. Asta se joacă copiii mei și le place. De curiozitatea am să vă întreb doar, copiii voștri ce jocuri se joacă? Cât de mult sunteți voi ca și părinți de acord cu jocurile pe pc? Că eu una… sinceră să fiu, n-am nicio nemulțumire față de ele. Jocurile ne ajută să ne facem trebuile se pare, și dacă copiii sunt fericiți și noi ca părinți suntem.

3118 Total Views 1 Views Today

Comments

comments

Author: Aniela Deby

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.