Creste euro, scade francul, cursul BNR in cuvintele mele

Comment

De interes public

Cursul BNR este cel care ne ține la curent cu economia, valuta și ce valoare au lirele, euro sau dolarii. Îmi place să cred că fiecare om are câte ceva de aflat, astfel trebuie să fim la curent cu ceea ce se întâmplă în țara noastră. Să dau un exemplu: Oare câți dintre noi am fi stupefiați dacă dintr-o dată euro v-a scădea la 2,3o lei? Foarte stupefiați. Eu cel puțin nu, că nu prea am euro. Dar așa ca și o întrebare: De ce aveți încredere mai mult în euro ca în lei? Aveți o ipoteză corectă în această privință? Probabil că nici voi nu știți răspunsul. 

Au trecut ceva ani de când am dat față-n față cu prima mea vizualizare a cursului BNR online. Pe-atunci e
uro era ceva mai mare iar francul era cu mult sub această etapă. Acum însă, vremurile s-au schimbat și îmi pare rău pentru cei care nu veghează asupra economiei. În sensul că ar fi util ca fiecare dintre noi să ne uităm minim o dată pe săptâmână la cursul BNR și să ne uităm de câte ori a crescut sau a scăzut în respectiva lună. Dar aceste lucruri se întâmplă foarte rar, pentru că românii sunt ocupați să se distreze și nicidecum să convertească lei în dolari, franci, euro sau dinari.

În momentul în care a fost nebunia creșterii francului, toată lumea ați dat vina pe cursul BNR, că nu se poate domne, un curs BNR să vă distrugă viețile. Și nu a fost vina BNR-ului, a fost vina voastră, de ce nu ați insistat să vedeți care sunt cele mai avantajoase monede pentru că niciodată moneda noastră nu ne va face probleme atât de mari. Așa vă trebuie acum, sunteți drepți de milă dar nu aveți încotro decât să întrați pe convertor BNR și să vă converțiți monezile în lei, ca să vă dați seama cât mai aveți de plătit din datorie. Sincer, chiar îmi pare rău, dar faceți bine și consultați mai des cursul BNR ca să nu vă mai treziți cu astfel de surprize.

Părerea mea după tot scandalul francului, este că a fost o învățare de minte pentru toată lumea, niciodată să nu spui niciodată pentru că nu știi ce se va întâmpla. Era de așteptat, mulți români și-au dorit case, mașini, piscini în curți, nu-i condamn, dar nu cred că acum este necesar să rupă pușculița copilului ca să plătească rata, dar se întâmplă, nu au încotro. Pentru ei ar trebui ca lumea să fie mai bună, asta și-au dorit, dar după câțiva ani s-au trezit cu sume imense de plătit din cauză schimbării.

Eu vreau să cred și să știu doar atât, îmi place să spionez, îmi place să cred că creșterile care se produc la cursul BNR sunt trecătoare, azi crește euro, mâine scade euro, dar fiți pe fază… cursul BNR ne are în rază!

2979 Total Views 1 Views Today

Comments

comments

Author: Aniela Deby

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.