Stattys sau cum sa gandesti si sa tii cele mai bune workshopuri

Comment

De interes public

Toti trainerii buni in ceea ce fac stiu cat de importanta este pregatirea dinainte a unui curs sau workshop. Este de preferat sa se foloseasca metode atent selectate care sa contribuie la obiectivul si atingerea rezultatelor dorite. Personal cred cu tarie in folosirea instrumentelor practice si versatile, iar la Stattys am gasit exact ceea ce am nevoie. Folosesc notitele si foile de whiteboard de fiecare data cand ma pregatesc pentru un workshop si bineinteles in timpul expunerii.

20170328_225131

Cursantii mei sunt incantati de aceste metode de lucru inedite. Whiteboard-urile sunt atat de usoare incat pot fi transportate cu usurinta la sediu firmelor sau in locatiile in care au loc trainingurile. In plus ele adera la orice suprafata asa ca nu trebuie sa-mi fac prea multe probleme legate de specificul salii in care se va tine un curs. Adesea in timpul unui curs mai lung reusesc sa umplu o tabla de dimensiuni standard, iar ca sa sterg totul si sa scriu peste imi ia timp si in plus cursantii nu vor mai avea o viziune generala asupra intregului curs. De aceea whiteboard-urile de la Stattys mi se pare excelente. Nu mai depind de prezenta flipchart-urilor.

Evita bla bla-urile de orice fel

Oamenii au tendinta de a vorbi prea mult atunci cand au ocazia sa faca acest lucru, insa in timpul unui workshop asta inseamna pierdere de timp si de resurse. Productivitate minima.

Prin urmare, pentru a tine workshopuri eficiente fiti atent la 3 aspecte importante:

1. Workshopul trebuie sa fie vizual. Din experienta mea exercitiile si instrumentele vizuale cum sunt cele de la Stattys duc la conversatii mai concrete si mai strategice. In echipa noastra obisnuim sa folosim metodologii vizuale si exercitii busiiness. Folosim markere pentru a desena imagini si pentru a sublinia cuvinte cheie pe foite electrostatice de la Stattys. Astfel lucrurile devin mult mai vizuale, palpabile. Cu cat workshopul este mai vizual si mai clar, cu atat conversatia este mai productiva si obiectivele antinse.

20170328_225257 20170328_225348

2. Utilizati instrumente Stattys si markere. Foliile si notitele Stattys ne ajuta sa organizam ideile intr-un mod mai flexibil si mobil. Ca regula generala, fiecare idee sau element trebuie sa incapa pe o notita Stattys ca sa i se poate acorda suficienta atentie. Prezentati fiecare notita Stattys pe rand si folositi culori diferite pentru a atrage si a mentine atentia participantilor.

3. Prezentati ideile intr-un mod cat mai vizibil. Acest lucru poate fi simplu daca folositi instrumentele potrivite iar la Stattys veti gasi o sumedenie de lucruri care va pot inspira sa fiti mai creativ si mai “credibil” in fata participantilor la workshop. Pe masura ce tineti workshopul stratificati ideile pe folii whiteboard care se aplica direct pe un perete. Pe rand, nu le prindeti dinainte. Pentru ca sunt atat de usor de asezat, lucrul acesta o sa va ia foarte putin timp. Acest lucru va ajuta sa evitati ceea ce noi numim a fi o “crima cognitiva” pentru ca ii tine pe cei prezenti focusati pe fiecare element adus in discutie.

Cine (nu) foloseste instrumentele Stattys?

Instrumentele Stattys fac parte din planul de organizare al oricarei prezentari, dar interesant este ca sunt utile pentru oricine, chiar si acasa. Sunt folosite preponderent de catre traineri si cei care lucreaza in marketing, vanzari, resurse umane, consultanta, management si alte domenii similare, dar ele pot face parte din instrumentele de birou ale companiilor si IMM-urilor care organizeaza des sedinte, planificari, raportari etc.

Folosind instrumentele potrivite veti fi cu siguranta mai productiv si mai eficient, iar cursantii sau colegii dumneavoastra din cadrul firmei cu care va intalniti la sedinte vor intelege mai bine si vor aprecia ceea ce le transmiteti. Orice persoana care tine azi o prezentare are toate sansele sa guste din succesul public-speacking-ului atunci cand foloseste materialele si metodele potrivite. Iar Stattys asta face: ofera produse inedite, ecologice, atractive, flexibile, practice si deosebit de utile. Incercati si dumneavoastra.

3985 Total Views 1 Views Today

Comments

comments

Author: Razvan Alex

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.