Cum ar arăta o campanie de marketing în mintea mea

Comment

Corason

Pornind de la premiza că aş promova o viaţă sănătoasă şi plină de alimente sănătoase, aş miza în primul rând să îmi aduc ca sponsori branduri din această nişă. Aş alege în special Nutrivita, cunoscându-i destul de bine din cadrul competiţiei SuperBlog dar şi din viaţa de zi cu zi. Deseori am văzut cum un brand nepromovat corect se duce la vale.. şi cred că asta a fost aşa pentru că n-au ştiut în special unde să meargă, unde să se promoveze, unde să iasă cu ceva nou şi să uimească. Pentru că asta se cere. un produs de calitate are un preţ special şi de multe ori mai mic decât produsele pline de e-uri din comerţ. Cum aş percepe eu totuşi o campanie de marketing pentru Nutrivita care are atât produse fara lactoză cât și produse pentru dietă, pentru sportivi și pentru oameni care doar vor să aibă un stil de viață mai sănătos?

Prima dată mi-aş întocmi un target

L-aş face după public. Nutrivita ar prinde bine sportivilor. Nutrivita ar da bine în bolurile celor ce ţin dietă. S-ar potrivi de minune şi celor ce au intoleranţe alimentare, gen: intoleranţă la gluten, intoleranţă la lactoză sau pur şi simplu oameni care nu au voie deloc să consume produse cu zahăr. M-aş plia după un target cu oameni care vor să slăbească, să se întreţină, să aibă un stil de viaţă mai sănătos. Şi cred că aş reuşi. Aşa cum reuşeşte în momentul actual Nutrivita să facă. N-aş schimba nimic… decât că mi-ar place ca în target-ul meu să între mulţi bloggeri care să testeze produsele şi apoi să scrie despre ele. Să scrie ce au schimbat în viaţa lor.

TargetLogo

Aş întocmi un comunicat de presă şi un plan de articole pe bloguri

L-aş face pentru a ajunge la câţiva oameni. Sau doar să se vadă pentru că în percepţia mea despre marketing comunicatele de presă nu mai au atât de multă valoare, cum nici articolele din ziare nu mai înseamnă mare lucru pentru oamenii de rând. Acum… se citesc blogurile! Blogurile au valoare, şi da… asta numesc eu un marketing sănătos şi o promovare eficientă.

article-writing

O campanie de promovare cu ajutorul bloggerilor

Ştiu din propria experienţă că o campanie de promovare cu ajutorul ” advertorialelor pe bloguri” ar fi foarte eficientă şi de o durată extraordinară. Aş lua cuvântul cheie ” suplimente nutritive” și cu ajutorul articolelor l-aș duce printre primele căutări în google pentru ca site-ul Nutrivita.ro să aibă vânzări spectaculoase în timp.

Cine este totuși Nutrivita și ce alegeri a făcut acest brand?

Nutrivita este în continuă schimbare încă din 2007. În toți acești ani aceștia n-au vrut decât să schimbe vieți. Să aducă pe piață un stil de viață mai sănătos, cu produse de calitate la prețuri modeste care să își poată face loc în casele fiecăruia dintre noi. Pe lângă asta, au venit cu un plus față de alte produse, pentru că produsele lor se potrivesc atât fiecărei vârste dar nu cred că există om în viața reală care să nu își dorească cu adevărat un stil de viață mai sănătos, tonic, relaxant și plin de vitamine. Și da, acest brond a ales să se promoveze mai eficient prin competiția Superblog.

Shhhh…. dar Nutrivita nu are nevoie de planurile mele de marketing atâta timp cât există SuperBlog!

Superblog este competiția care duce departe branduri! O competiție în care bloggerii scriu despre Nutrivita, scriu despre viață, scriu despre produse, pe blogurile lor. Și funcționează! Mulțumesc sponsorilor și partenerilor media pentru cât de viralizată a devenit această competiție și printre aceștia se numără cei de mai jos!

Competiția de blogging creativ SuperBlog 2015 a fost susținută de următorii parteneri media:

 • Comunicate de presă – www.comunicatedepresa.ro
 • Connect – www.connect.ro
 • Creadiv – www.creadiv.ro
 • Loopaa – www.loopaa.ro
 • Mujer – www.mujer.ro
 • Orizonturi Literare – www.orizonturiliterare.ro
 • PRwave – www.prwave.ro
 • RadioLynx – www.RadioLynx.ro
 • toateBlogurile.ro – www.toateblogurile.ro
 • TVR2 – www.tvr.ro
 • Zelist – www.zelist.ro

precum și de bloggerii parteneri:

 • Abisurile.com – Daniela Toader, fostă participantă la SuperBlog
 • ArenaIT.net – blog colectiv, clasat pe locul I în SuperBlog 2008
 • Armonie acvatica – Cristina Lincu, ocupanta locului I în SuperBlog 2014
 • ExTraViTa.ro – blogul de călătorii și experiențe al Mirelei Șurghie, fost juriu în edițiile SuperBlog 2009 – 2012
 • mnealui.info – Christian Hertzug, locul I în SuperBlog 2012
 • Natural, ca aloe vera – Daniel Botea, castigatorul locului I in Spring SuperBlog 2015
 • Robintel.ro – Robin Molnar, locul I în SuperBlog 2011
 • Românii știu românește – Raluca Gabriela Cincu, clasată pe locul 7 în Spring SuperBlog 2013, care veghează la corectitudinea gramaticală în (super)blogosferă și nu numai
 • SexulSlab.info – Dana Lalici, locul I în SuperBlog 2013
 • TehnoCultura.ro – Manuel Cheța, locul I în SuperBlog 2010

Mulțumesc încă o dată pentru că am șansa să gândesc cum s-ar derula o campanie de marketing… și cred că a reieșit din asta, că dacă aș fi fost eu, tot la SuperBlog aș fi aterizat!

Articol scris în cadrul competiției SuperBlog2015 pentru ultima și cea mai specială probă cu numărul 24.

2506 Total Views 2 Views Today

Comments

comments

Author: Aniela Deby

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.