Să știi să lupți când vrei să ai, să nu regreți când pierzi sau dai…

1 Reply

De interes public

Asta am învăţat eu anul trecut. Am învăţat să ofer, fără să mă gândesc la ce trebuie să primesc. În 2014 am oferit cu drag lucruri pe care niciodată nu le-am regretat, dar pe care, poate mi le doream parcă înapoi, dar în 2015 am învăţat că dacă dai ceva, trebuie să dai cu toată inima. Pentru fiecare lucru pe care îl am astăzi, muncesc. Adevărat, am noroc şi cu cei de acasă, primesc multe de la ei. Dar nu asta este esenţa despre care vreau să vă vorbesc. Sunt ce sunt astăzi datorită lor, datorită educaţiei primite şi am greşit de multe ori, dar mai liberă şi mai bine ca anul ăsta nu cred că m-am simţit vreodată. Mi-am învăţat să zic aşa… lecţia. Că orice îţi doreşti, dacă lupţi, îl primeşti. Dar să nu uiţi să dai şi altuia ceva, ce ştii că nu are!

margele-ametist-8mm-1950

Câteodată îmi vine să plâng. Să plâng că nu îmi pot îndeplini visele. Mi-aduc aminte cum acum câteva luni îmi doream o pereche de margele. Lucruri mici, care nu costă o avere. Dar pentru că a trebuit să strâng ciorapul pentru cadourile de Crăciunel, am răbdat şi uite că dacă am fost cuminte, am primit mărgelele pe care mi le doream de la cineva nu foarte apropiat, dar care a gândit că aşa trebuie să le dea. Cuiva care şi le dorea. O tipă. Şi m-am gândit oare ce a muncit ea pentru a face rost de brăţara respectivă. Şi am înţeles într-un târziu că a cumpărat-o special pentru mine, de pe www.bijuteriidinmargele.eu simţind că îmi lipseşte una.

Chiar am fost entuziasmată. Nu e cine ştie ce mărgea sofisticată, e o brăţară din mărgele mai bine zis, care îmi şade foarte bine pe mânuţă. Şi nu ştiu cât de bine m-a nimerit la gusturi, că dacă îmi era de fapt prietenă cu adevărat, jur că nu ghicea ce culori îmi plac. Aşadar, chiar dacă uneori consideraţi că pierdeţi ceva atunci când vă lăsaţi pe voi pentru a face pe ceilalţi fericiţi, nu uitaţi că şi ceilalţi, de la oameni de la care nu vă aşteptaţi deloc, vă pot face o surpriză. Eu mi-am învăţat lecţia, nu o dată.. ci de mai multe ori. Să nu mă înţelegeţi greşit, nu ofer pentru a primi, ci ofer pentru că mă face să mă simt bine, gândul că în viaţă voi câştiga de 10x mai mult decât dau, dacă o fac cu bună credinţă.

Şi când ofer ceva cuiva, o fac din plăcere. Chiar dacă muncesc cu drag pentru acele lucruri, consider că dacă mi-a dat Dumnezeu o dată, îmi va da de câte ori voi cere, da fraţii mei, pentru că eu în asta cred. Cred în zâmbete, în speranţe făcute cu sens şi în oameni care au intenţia de a face oameni fericiţi. Şi da, eu sunt genul de om care mă bucur chiar şi pentru o brăţară din #mărgele. În fond, nu contează obiectul, chiar dacă mi-l doream. Contează atenţia! #Şi încă era făcută de dânsa, să ştiţi!

4374 Total Views 1 Views Today

Comments

comments

Author: Aniela Deby

1 comment

  1. Ioana Radu

    Stai, sa vezi ce bratara imi fac si eu. M-ai intaratat :)) am vazut niste bilute din cuartz roz pe site si a cam fost dragoste la prima vedere. Da’ nu arata rau nici astea mov care te-au cucerit pe tine. E culoarea ta preferata, nu-i asa?

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.