Schimbă inima unui copil cu o jucărie

Comment

Corason

Când l-am cunoscut pe Ionuț, nu m-am gândit că va fi unul dintre copiii ce îmi va copleși inima cu sinceritatea lui. Nu avea părinți, se considera orfan chiar dacă era îngrijit de o rudă mai îndepărtată de-a mamei sale. Copil cu o viață grea. Părinții i-au murit acum mult timp într-un accident de mașină în apropiere de granița cu România, e posibil ca mulți dintre voi să știți despre cine vorbesc. În ciuda greutăților parcurse în viață, singura lui supărare a fost că unde a locuit nu s-a simțit deloc ca şi acasă. E și normal, fiecare copil își vrea prima lui casă. O casă formată din tată și mamă.

jucarii copii

Am stat aproape de el și i-am fost alături la fiecare temă pe care nu a înțeles-o.  A plâns pe umărul meu de fiecare dată când s-a simțit singur și trist, însă chiar dacă era doar un copil, eu îl vedeam ca pe un prieten. L-am întrebat într-una din zilele în care l-am văzut supărat, ce îl deranjează atât de tare de nu poate fi fericit măcar pentru 10 minute? Și nu a stat pe gânduri. Mi-a spus că are nevoie de jucarii. Are nevoie să vorbească chiar și cu o mașinuță sau un avionaş despre lucrurile supărătoare pe care ar vrea să le elimine din viața lui. N-am știut de fapt cum să reacționez pe moment. Putea să ceară bani sau un telefon, dar nu! El a cerut jucarii…

Mătușa care avea grijă de el nu avea buget să se ocupe de nevoile lui. Avea un acoperiș deasupra capului, mergea la școală, avea mâncare și strictul necesar, dar nu avea jucarii care să îi capteze atenția și să-l motiveze să nu își consume copilăria inutil. Așa era Ionuț acum câțiva ani. Și pentru că atunci când ești copil ai nevoie de un impuls ca să îți retrăiești copilăria, m-am gândit că ar fi un gest util să îi trimit niște jucarii, dar fără să știe de la cine sunt.

Jucarii

Așa am ajuns să îi cunosc pe cei de la www.depozit-online.ro, un magazin online ce comercializează zeci/sute de produse, printre care se aflau și câteva jucarii pe care am pus eu ochii, având un preț mic față de alte magazine, și pe care le-am considerat potrivite pentru vârsta pe care o avea Ionuț. Am pus mâna pe telefon, am sunat și am întrebat dacă produsele cărora le-am dat comandă, pot fi primite în următoarele 3 zile. De îndată ce jucăriile au ajuns, m-am echipat cu un zâmbet și le-am dus în curtea copilului. Acolo le-am lăsat, știam că nu ar avea cum să le ia cineva, pentru că mătușa lui știa ce urma să fac și era în zonă.

Ionuț a primit jucăriile de la mine, dar el a considerat că îngerii ce-l protejau… i-au ascultat rugăciunile și cadourile le-a primit din Rai, de la părinții lui. Astăzi m-am întâlnit cu Ionuț, fericit, elev în clasa Vlll-a, cu medie mare la sfârșit de an și cu un zâmbet pe chip de milioane. M-am întrebat în mintea mea oare care este motivul pentru care e atât de fericit că mă vede. Și mi-a spus că și-n ziua de azi, el încă are grijă de jucăriile de la mine. Mătușa lui i-a spus după mulți ani, că eu i le-am trimis. Iar el de atunci m-a considerat unul dintre îngerii lui.

banner_jucarii__2000

Pentru el, jucăriile au însemnat un refugiu pentru neimplinirile pe care le-a avut. Și l-a ajutat. Deși a înțeles că mătușa lui nu a avut banii necesari pentru o jucărie exemplu, dar și-a dat seama că îl iubește ca pe propriul ei copil. Și probabil că a ajutat mult faptul că jucăriile i-au fost remediu. N-am întâlnit copil mai organizat ca el și nici să fie atât de ahtiat după mașini, avionaşe și carusele. Mă simt mândră că i-am oferit lui Ionuț o copilărie cu câteva jucarii pe sprânceană alese și folositoare pentru el.

Jucarii-copii

În concluzie: Dacă știți un copil ce are o situație mai precară, probleme în familie și tulburări de stări de spirit… cumpărați o jucărie sau întrebați-l ce își dorește. Oferiți cererea cadou și poate cândva veți afla cât de fericit l-ați făcut. Pentru copiii săraci sau orfani, jucăriile, hainele și o familie mai bună, sunt cel mai bun remediu pentru a trece peste greutăți. Iar asta a demonstrat-o chiar și studiile. Și vă asigur că și fericirea voastră va fi pe măsură. Un singur gest, un cadou făcut din inimă, poate să schimve viața și să ofere o amintire plăcută unui copil cu probleme.

Fiți un înger, îngerul copilului pe care îl simpatizați.

4374 Total Views 1 Views Today

Comments

comments

Author: Aniela Deby

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.