Tu nievastă, nu mă stropși, ieși afară din ciubăr!

1 Reply

Corason

Mno, păi cum să vă zâc, i-o v-am spus că am fost în București că Iuăn al meu avea nevoie de niște traduceri, ce-am omis în tot timpul ăsta a fost că n-am specificat cum s-o făcut Iuăn al meu, turist cu acte în regulă în București. Eu v-am zâs că îs ardeleancă, el un moldovean pe sistem. Așadar, suntem echipa perfectă într-o lume în care nimic nu este perfect. Când el bate din gură, eu îl calmez, când eu îs prea calmă, el mă enervează. Mno, așe ca pi la Moldova și ca pi la Cluj, c-apăi acolo când mergem, râd și curcile de accentul lui Iuăn. Dar să vă spun povestea Bucureștiului? Sau a hotelului unde am fost cazați? Sau să vă spun că la spitalul unde mersesem era un cântar de cântărit și Iuăn s-o pus pe el, mi-am pus și eu un picior.. și cum făcea apoi pe tristul? :))

Vai-ce-grasa-sunt-403x330

Că tot am mers în București cu treabă pentru spitalul lui Ion, ne-am cazat prin Residence Hotels la Hotel Arc de Triomphe

Când am ajuns în București, deși eu nu știam aproape nicio limbă străină, când am intrat în hotelul ăsta, Iuăn al meu o zis ” Ameeeiziing”. Așili șea îi gâlceavă pi șier ( însemnând războiul stelelor, Iuăn se credea în film). Că tot aveam treabă cu traducerile medicale și să aflăm verdictul bolii lui Iuăn, eu am fost oțâră mai egoistă și am zâs că dacă tot petrec două zile în hotelul ăsta.. să-mi răsfăț simțurile în puii mei, mai că dansam pe la recepție și Iuăn de mână cu mine striga ” Duomn recepționist, mă bâțâi pîntru matalii”, ne faci înregistrarea? Ce nu știa domn recepționist era că Iuăn al meu era nerăbdător să vadă hotelul, să vadă tot… și bineînțeles să se bucure de cazarea la patru stele, că până amu el o mai fost cazat în locații așa luxoase, dar niciodată n-o fost atât de încântat. Dar când am ajuns în camera de cazare, ce credeţi că ne aştepta? Un Moet şi două pahare, cum nimeni în Moldova n-o mai văzut.

moet

De ce am ales noi Hotel Arc de Triomphe ?

De când cu telefoanele performante, odată ce am tastat pe google ” cazare Bucuresti”, am citit Residence Hotels. Ăsta-i mamă, dacă și ” tata internetului zice că Residence Hotel e cel mai tare, mno, noi prin ei ne-am cazat.  Și am citit că Residence Hotels este primul lanț de hoteluri din România, de 4 stele, la Iuăn doar la lux îi place, și printre primii membri ai BLLA (Boutique and Lifestyle Lodging Association), singura asociație de boutique-hoteluri din lume, cu sediul în Los Angeles. Apăi noi când am auzit de Los Angeles și că îs atât de buni, am zis că numa acilea putem sta. Nicidecum în altă parte.  Hotel Arc de Triomphe este un hotel de 4 stele superior, și e amplasat în cea mai liniștită zonă din București. Ne-o oferit o atmosferă romantică, intimă, relaxantă și unică. E amplasat în zona rezidențială, în apropierea Mănăstirii Cașin, unde am fost cu Iuăn să ne rugăm ca diagnosticul să nu fie di bolnav cu maladie, ci un diagnostic ușor. Dar gata cu descrierea hotelului, că ne-am dat destul mari, amu să vă zâc experiența noastră.

arc de triomphe

Tu muiere, nu mă stropși, ieși afară din ciubăr! ( zicea ciubăr că avem și noi în curte ceva de genul unui jacuzzi, în care punem apa cu găleata) :))

Îl știți pe Iuăn, nu că io mi-s mai deșteaptă, dar când e vorba despre Iuăn, trebe să te aștepți la orice din partea lui. Cazându-ne într-un hotel atât de mișto, am zis că gata, să mergem și noi la saună și jacuzzi. Când am ajuns acolo, eu ca o gazelă m-am băgat repede în jacuzzi cu apă fiebinte, cu aburi delicați și cu… deja aici începu Ion:

ciubar

- Tu muiere, nu mă stropși ( nu mă enerva), ieși afară din ciubăr, tu! – Măi Ioane, da lasă-mă mă în pace, hai și tu acilea lângă mine dacă vrei, și nu mai bate din gura, dă-ți gogoșarii jos și treci să ne răsfățăm, că destea numa în filme vezi!

- Ileană, ești atât de înțeleaptă ca o vacă în copac. Păi tu nu te vezi cât ești? Ieși afară din ciubăr să intru și eu. – Ioane, ăsta nu e ciubăr, e jacuzzi, și dacă nu-ți convine, să știi că vaca din copac nu îți mai face loc. Deși era loc pentru amândoi, el voia să se resfețe singur.

spa by residence hotels

Iuăn s-o dus la saună, eu am rămas la ciubăr, pe urmă ne-am dus să băgăm la ghiozdănel

Așa o plecat Iuăn, moldoveanul carismatic, la saună! O mers, și-o făcut mendrele, și-o venit înapoi. – Tu honioșă, hai să găsim un magazin deschiș veșnic ( magazin non-stop) și să ne luăm ceva ronțâit. – Iuăne, se vede mă că ești de la țară, dar nu știi că aici este restaurant? Hai că ies afară din jacuzzi și mergem să băgăm ceva la ghiozdănel.  Cât timp m-am fandosit, Iuăn se gândea ce să mănânce. Ajunși în restaurantul celor de la Residence Hotels, îi cere ospătarului după clasica întrebare: Cu ce vă doriți să vă servim?

restaurante-238x178

- Duomn ospătar, mie adu-mi niște  ”Şolduri di pui cu cartofi pârjoliţi”, iar lui nievastă-mea niște barabuli bătușite cu un șold di porc., Domn ospătar, cu zâmbetul pe buze, a plecat și s-a întors cu mâncarea, care a fost demențială. Pe urmă ne-am dus să dormim… bineînțeles, nu somnul cel de veci, că a doua zi ne aștepta o zi grea, care nu a fost deloc grea de fapt.

Iuăn o zis că o dormit ca în rai

Eu am fost oțâră supărată că nu m-o prea băgat Iuăn în seamă, dar de dormit.. am dormit în patul ăla ca o belferă. Iuăn o zis că el o dormit ca în rai, în gândul meu ( și de ce te-ai mai trezit, Iuane?), dar mno, așe cum îi el, e soțul meu și dacă el n-ar fi, n-aș avea ce povesti. Așadar, într-un final am fost mulțumiți și de ciubăr ( jacuzzi și saună), restaurant și cazare, pentru noi a fost o experiență de neuitat, pentru că e prima dată când ne cazăm undeva și nu rupem patul…

residence hotels

Să trăiască cei de la Residence Hotels pentru serviciile calitative și pentru că l-au suportat două zile pe Iuăn minunatul, cel mai minunat dintre neminunați, cel mai haidoș om de pălincă dintre moldoveni, și cel mai harnic om di prin Moldova. Că tot ziceam de rezultatele analizelor, Iuăn nu mai bea, îi oțâră bolnav, dar cu siguranță mai venim prin București. Măcar  ca să mai fac o singură dată  baie în jacuzzi luxos, cu bule și cu parfum de lăcrămioare. Suntem țărani cu gusturi fine, dar cred că indiferent cine ești, când te bucuri de un lucru o faci cu stil, indiferent de clasa socială! Şi ca să vă dau un pont, noi credem că hotelul ăsta îi numa bun pentru turişti, pentru evenimente speciale şi pentru experienţe de povestit nepoţilor… că Iuăn al meu e voinic cât un hatalău!

Acest articol face parte din competiția SuperBlog și servește cu valoare probei cu numărul 6.

3366 Total Views 1 Views Today

Comments

comments

Author: Aniela Deby

1 comment

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 6. Turist în București, oaspete la Residence Hotels

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.