Obiceiuri bune pentru o viata sanatoasa cu HealthyPeople.ro

1 Reply

De interes public

Dacă organismul tău resimte oboseala mai mult decât e cazul, atunci ai nevoie să schimbi ceva la stilul de viață. Iată o listă cu alimente sănătoase! Știm că multe mâncăruri sunt gustoase, dar că nu toate sunt sănătoase. Medicii ne recomandă să evităm alimentele super procesate și să ne concentrăm pe cele câteva grupe de alimente sănătoase. Asta dacă ne dorim un stil de viață sănătos. Medicii ne recomandă minim 5 porții de legume proaspete în fiecare zi, care pot fi consumate drept salată sau garnitură. Acestea sunt pline de vitamine atât de necesare corpului nostru.

1.Alimente sănătoase – legumele

Medicii ne recomandă minim 5 porții de legume proaspete în fiecare zi, care pot fi consumate drept salată sau garnitură. Acestea sunt pline de vitamine atât de necesare corpului nostru. Este bine să consumăm legumele de sezon pentru a evita produsele tratate și crescute forțat în sere.

2. Fructele – alimente sănătoase

Fructele sunt pline de vitamine și antioxidanți naturali, dar sunt și pline de zaharuri. Așa că aveți grijă la porții dacă doriți să slăbiți sau dacă aveți probleme cu glicemia. Medicii recomandă consumul a două porții de fructe pe zi. O porție înseamnă un fruct de mărimea unui măr  normal sau un pumn de cireșe, un pumn de fructe de pădure, 2-3 prune etc.

 3. Peștele – alimente sănătoase

Este recomandat în special peștele gras – precum somonul și heringul. Acesta este bogat în acizi grași, polinesaturați și în Omega-3, dar grăsimile sănătoase nu sunt singurele beneficii pe care le avem când consumăm pește. Normele dietei alimentare din Statele Unite ale Americii încurajează adulții să mănânce în fiecare săptămână aproximativ o porție de 250 de grame de pește sau fructe de mare.

Citeste intreg articolul acum pe https://healthypeople.ro

15379 Total Views 1 Views Today

Comments

comments

Author: Aniela Deby

1 comment

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.