Eram la un pas sa mor din cauza telefonului

Comment

superbitatile mele

În trecut…

Au trecut câțiva ani de când era să-mi omor propriul copil din cauză că în timp ce conduceam îi scriam mesaje soțului meu. M-am obișnuit să tastez repede, de altfel nici nu folosesc un telefon cu touch dar tot mi-a distras atenția.  Copilul meu avea doar cinci ani și, am decis să-l duc la grădiniță chiar dacă trebuia ca în același timp să fiu prezentă și la job. Traficul în București era foarte agitat pe atunci. Dar eu nu aveam nicio grijă.

Conduceam liniștită în timp ce îi scriam fostului soț cum se descurcă copilul lui la grădiniță și cât de mult îl urăsc. Pe lângă faptul că eram divorțați eu sufeream foarte mult după el. Singură, cu un copil în spate, fostul soț în brațele alteia. Nu știam sigur dacă mai există undeva lumină și pentru mine. Singurul lucru care mi-a rămas de la divorț după 10 ani de căsnicie, a fost o mașină  și un apartament, ca bunuri materiale, dar ele nu contau pentru mine.

nu da mesaje in timp ce conduci

Ce s-a întâmplat?

Singurul lucru care mă făcea să sper la o viață mai frumoasă era copilul meu. Așa că am continuat să îl duc în fiecare dimineață la grădiniță, făceam același lucru, trimiteam mesaje tuturor, până când a fost acea dimineață când un tir ne-a spulberat mașina din vina mea, dar noi nu am pățit nimic. Eu am avut câteva răni la mână și am fost groaznic speriată pentru copilul meu, dar a fost o minune…

Nu știu cum să explic, mi-am văzut moartea cu ochii. Atunci am realizat de fapt cât de importantă este viața și ce fapt demn de milă am făcut. Era să-mi omor copilul din cauza unui mesaj pe telefon. Pe lângă faptul că am realizat doar după accident că atunci când trimiteam mesaje reacțiile mele ca șofer îmi erau încetinite, după dosarul penal mi-am dat seama întradevăr că a fost doar vina mea. Eu am fost cea care a pierdut controlul volanului.

Ce credeam eu?

Eram foarte încrezătoare în propriile forțe. Chiar dacă știam că nu e corect să trimit mesaje, ci corect ar fi fost să fiu atentă, eu continuam să fac asta. Un moment de neatenție mă putea costa viața atât a mea cât și a copilului meu. Dar dacă mi-ar fi murit copilul oare ce s-ar fi întâmplat? Regretam toată viața mea, cu siguranță! Nu este o joacă. La volan telefonul distruge atenția șoferului și îi incetinește reacțiile, altfel dacă din greșeală un alt automobil ar greși și ar intra în tine, tu nu ai timp să-l vezi din cauză că ești cu ochii în telefon.

Gândiți-vă că nu doar viața copilului meu era să o nenorocesc cât și viața altor participanți la trafic. Dezastrele sunt multe și nu scriu acest articol doar pentru simplul fapt că îmi doresc a mă plânge. Îmi doresc să învățați că viața este prețioasă, atât a voastră cât și a celorlalți din jur, dacă avem permis și o mașină bună, telefonul ar trebui să stea la locul lui de cinste, în buzunar ci nu în mână.  E ușor să greșești și să nenorocești și alte vieți. Pentru că trebuie să fiți conștienți, aveți oameni care vă așteaptă acasă și care vă iubesc.

 

Fiți atenți la volan și nu scrieţi mesaje pe telefonul mobil în timp ce conduceţi!

Cea mai mare prostie pe care o poate face un șofer când pornește la drum este să se uite din plictiseala sau din curiozitate la telefonul mobil, ca nu care cumva să primească un mesaj și să nu răspundă. Dragilor, încercați atât cât vă ține inima să renunțați la scrierea de mesaje în timpul condusului. Nu faceți ca mine! Nu aveți nevoie de un accident de mașină prin care să se întâmple cine știe ce… ca să vă dați seama că am dreptate. Gândiți-vă doar că România este pe primul loc în lume când vine vorba de scrierea de mesaje în timpul condusului ceea ce nu e corect. Nici față de voi dar nici față de cei care conduc corect. Este inevitabil ca odată și-0dată să n-o pățiți.

S-a făcut chiar și un experiment special pentru voi

“Don’t Text and Drive!”  este experimentul realizat de Toyota, care m-a făcut să îmi amintesc de cele petrecute în viața mea datorită telefonului mobil. Experimentul arată realitatea 100% astfel prin această cale vă rog să-l vizionați.  Lăsați mesajele, lăsați telefonul mobil, protejați-vă familia atunci când se urcă cu voi în mașină, gândiți-vă că aveți acasă oameni care vă așteaptă și cărora le pasă de voi. Conduceți cu atenție! Niciodată nu veți ști ce se poate întâmpla. Salvați viața voastră și a celor din jur. 

În prezent…

După accident mi s-a luat permisul. De ceva timp l-am primit înapoi și am decis că atâta timp cât voi mai conduce nu voi mai lăsa telefonul mobil în apropiere de mine, nu mă voi mai uita la el nici măcar din curiozitate. Să faceți și voi la fel. Unele decizii ar fi bine să le luați atunci când nu sunteți în cauză. Nu conduceți în timp ce scrieți mesaje pe telefonul mobil și aveți grijă la drum. Veți face și voi la fel, nu?

Articol scris pentru SuperBlog 2014. Proba cu numărul #22.

2724 Total Views 1 Views Today

Comments

comments

Author: Aniela Deby

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.