Am învăţat că eleganţa este diferită faţă de cum o ştiam eu!

2 Replies

superbitatile mele

Dincolo de aparenţe există situaţii în viaţă când te confrunţi cu anumite probleme fără să mai ştii cum să le faci faţă. M-am întrebat de multe ori cum ar fi fost dacă aş fi fost bărbat. M-am gândit că poate aşa aş fi înţeles mai bine sensul vieţii, eleganţa vieţii şi ceea ce sunt eu. Să fii femeie nu-i uşor, mai ales să fii o femeie elegantă. Dacă ar fi să-mi întreb bărbatul ce înseamnă o femeie adevărată, elegantă şi deşteaptă… mi-ar zice că o femeie trebuie să fie doamnă în societate, bună în toate, şi gospodină în bucătărie.

citate-despre-viata

Însă dacă ar fi să îmi răspund acum, singură la întrebare, cred că eleganţa e diferită faţă de cum o percep mulţi. Încă de mici suntem educate să fim femei, iar lucrurile la care visează o femeie sunt în general aceleaşi. Un bărbat, o casă, o familie şi un copil. Eu consider că fac parte dintr-o altă categorie de femei, acelea care îşi doresc să fie de succes în tot ceea ce fac şi care prin simpla lor prezenţă să ofere eleganţă atât din interior cât şi din exterior. Cândva am avut o problemă cu asta, iar voi mă ştiţi, nu sunt genul care să o ardă prin propoziţii simandicoase, gen ce este eleganţa şi cu ce mă ajută ea. Eleganţa nu ţine doar de haine, să fii elegant nu înseamnă să faci duş, ci pur şi simplu eleganţa cred că este personală. Fiecare dintre noi vede eleganţa într-un mod diferit.  Iar dacă nu mă credeţi, să ştiţi că eu consider elegantă chiar şi o platformă de mentorat din România, cu numele ei Chic Elite. Elegante pot fi multe lucruri în viaţa noastră. Dar atunci când o platformă ca asta te ajută să îţi răspunzi la întrebări, nu cred că este ceva mai frumos prin lume.

ellis by eli laslean

Problema mea şi singura, în sfârşit rezolvată este că tot timpul am considerat că dacă sunt îmbrăcată bine… oamenii mă vor privi altfel. Este adevărat, pieptănată, aranjată şi cu gust îmbrăcată, sunt o versiune mai bună a mea. O altă Aniela care îşi doreşte ca lucrurile să îi fie rezolvate de îndată. Da, asta sunt eu. Hainele mele elegante trebuie să mi se potrivească, nu contează cum arată ele atâta timp cât mie îmi dau o stare de bine. Dar să nu credeţi că dacă vă îmbrăcaţi frumos şi ieşiţi pe stradă urlând în gura mare ” Fă, hai odată să mergem” sunteţi eleganţi. Nu, eleganţa este mai mult de atât.  În timp am observat că oamenii mă doresc aproape de ei prin simplitatea şi eleganţa de care am dat dovadă după ce o comunitate mi-a arătat exact ce înseamnă ea, şi aici nu mă refer deloc la haine, că nu sunt nici prima doamnă a României ca să fiu atât de elegantă, dar nici nu fac parte din brandul românesc precum casa de modă Ellis, by Eli Lăslean ca să am cea mai mişto garderobă din lume.

Ellis-mic-250x250

Referitor la Eli Lăslean, consider că este una dintre cele mai bune branduri româneşti atunci când vine vorba de o garderobă care să fie în acelaşi ton cu armonia şi frumosul din noi. Colaborările de la tv au făcut-o faimoasă în meseria ei, şi cred că este un exemplu de urmat. Un om care a ştiut să se arate şi altfel. Elegantă din fire cu haine pe placul tuturor doamnelor cu suflet şi caracter elegant. Printre ele şi mă repet, se numără chiar şi prima doamnă a României. Nevasta preşedintelui. Iar dacă până acum nu s-a reuşit a face legătură într-o comunitate de femei şi o casă de modă de succes, vă pot spune cum stau lucrurile. Hainele sunt o nevoie personală, iar ca să te îmbraci elegant nu ai nevoie de cursuri neapărat, poţi opta doar alegând corect designer-ul şi atunci ştii că lucrurile sunt frumoase pentru tine.

În cazul comunităţii Chic Elite ( care are şi pagină de facebook) am învăţat multe lucruri până acum chiar dacă aceasta este la început. Am învăţat că eleganţa se invaţă, atât de la oameni frumoşi de succes, printre care se numără Corina Ozon, mentor pe relaţii interpersonale, dar şi Amalia Savinescu, mentor pe probleme de life-coaching. Eu declar aceste femei, oameni de succes de la care am ce învăţa. M-au ajutat să îmi înfrunt câteva probleme şi întrebări doar prin faptul că am plecat de la o întrebare şi m-au făcut să înţeleg că de fapt răspunsul se află într-o altă întrebare pe care eu nu mi-am pus-o niciodată. Felul de a mi se vorbi mi s-a părut extrem de elegant şi corect. Şi mă bucur că m-am înscris în sfârşit în prima şi singura comunitate de femei din viaţa mea, care e cu adevărat un viitor pentru mine şi pentru cei care vor să înveţe ceva, să devină o versiunea a lor mai bună.

chic elite

Am învăţat că eleganţa este şi altceva. Acel ceva care te face să îţi doreşti un om prin felul cum îţi vorbeşte, manierat, respectuos şi felul în care se exprimă… atât de curat şi de simplu. Da, am întâlnit astfel de oameni, pe care mi-am dorit să îi copiez. De ce? Pentru că atunci când emani eleganţă, emani o stare de bine celor din jurul tău şi reuşeşti ca lucrurile pe care ţi le doreşti să le ai! Emani încredere, simplitate şi bună creştere, iar astea sunt cele mai importante lucruri atunci când vine vorba de eleganţă. Nicidecum faptul că te îmbraci la patru ace. Să ştii să vorbeşti în societate e un lucru mare ca şi femeie, să ştii să te comporţi în văzul tuturor şi să nu te agiţi pentru probleme, e o chestie destul de rar întâlnită.

Ce legătură are o platformă de mentorat cu eleganţa interioară şi exterioară?

Platforma de mentorat Chic Elite, mai sus descrisă, este menită a fi o comunitate interactivă unde femeile să poată primi răspunsuri la cele mai grele întrebări din viaţa lor. Este o comunitate feminină care emană eleganţă prin modelele de mentori aleşi din sutele de persoane de succes existente în România care au ales să ne înveţe, nu să fim ca ei şi să ne ajute să devenim cine vrem noi. Este o platformă care are nevoie de ajutorul nostru. O putem face elegant şi fără ruşine. În primul rând că ne ajutăm foarte mult pe noi, dar şi copiii noştri pot găsi în noi o altfel de latură. O comunitate de femei ne poate schimba modul de a gândi şi mă bucur că în cazul meu a reuşit să o facă, că altfel.. consideram că eleganţa constă doar în haine, nu şi în gesturile pe care le poate face un om. Mi-a arătat de fapt că în viaţă dacă îţi doreşti să devii cineva, totul este posibil.ChicElite_slogan-300x284

Mă bucur că fac parte din comunitatea Chic Elite

Am învăţat că sunt femei care au schimbat lumea şi că dacă am nevoie de un răspuns la o problemă personală găsesc pe canalul de mentorat în echipa de mentori Chic Elite, omul potrivit. Începând de la categorii de mentorat, precum: Implicare socială susţinut de Carmec Lavric, Consultanţă Bussines Offline susţinut de Simona Gabriela Buzatu, Antreprenoriat susţinut de Dr.Lavinia Rasca, Consiliere Estetică susţinut de Mirela Păduraru, Relaţii interpersonale susţinut de Corina Ozon, Life Coaching susţinut de Amalia Savinescu, Coaching Proiecte susţinut de Sorina Bradea, Managementul banilor susţinut de Liviu Pasat, Coaching cariera susţinut de Madi Radulescu până la Cariera avocatură susţinut de Georgiana Trandafir.

f

Oameni care au realizat ceva pentru a ajunge cine sunt acum, oameni pe care eu sunt mândră să-i numesc mentori. Fiecare canal de mentorat e diferit în funcţie de ceea ce are nevoie interiorul nostru. Dacă avem însă probleme de estetică şi considerăm că avem întrebări fără răspuns, atunci le adresăm ca să ştim ce să facem. Personal, categoria de mentorat care îmi place cel mai mult este cea de relaţii interpersonale şi cea de life coaching. Înveţi că eleganţa este şi altceva, dar înveţi că dacă ştii să pui întrebări corecte primeşti răspunsuri pe măsură.

3314_nu-sunt-perfecta

În această comunitate eu am acum un rol. Iar rolul meu este să devin cea mai bună. Nu sunt deloc perfectă şi nici nu pretind să fiu. Îmi doresc doar să învăţ de la ceilalţi cum să mă dezvolt personal, ce înseamnă să fii om şi nu este deloc greu să îţi faci problemele publice, aştepând să primeşti un răspuns. Cred că toate femeile din lume au probleme, aşa că dacă vreţi să ştiţi cum se învaţă să fiţi elegante prin modul de a gândi în viaţă, vă invit cu mare drag să ne împrietenim pe această platformă, odată ce găsim răspunsurile la întrebările noastre, putem contribui prin a ajuta pe alţii care au aceleaşi probleme ca şi noi! O platformă care poate să schimbe vieţi, care poate să facă ca relaţiile de cuplu să fie temperate, să nu mai fie neînţelegeri, să ne înţelegem pe noi şi care este rolul nostru, dar care poate să ne aducă prieteni şi modele de urmat!

ce este eleganta

Fiecare femeie are un obiectiv, poate că unele vor să fie elegante, altele vor să fie avocate, altele să fie mame bune, eu ştiu însă că vreau să fiu cea mai bună versiunea a mea! Şi pentru asta, nu am să mai stau cu probleme neîncheiate, ci am să pun întrebări pentru a găsi răspunsul pe care mi-l doresc, elegant să mi se pună pe tavă ca să ştiu ce am de făcut. O astfel de comunitate ajută, te ajută pe tine să fii om şi să te descarci, iar pe mine mă ajută să dezvolt în mine lucruri care până acum poate că nu ştiam că există. Îi consider partenerii mei de încredere şi mă simt împlinită că mi-am găsit mentori care să mă sprijine.

Mulţumesc Chic-Elite şi Eli Lăslean pentru că voi mi-aţi oferit ocazia de a relata cea mai frumoasă experienţă a mea. Contează să fii elegant în îmbrăcăminte dar cel mai mult în viaţă contează să fii elegant cu felul tău de a fi. Să ştii să vorbeşti, să te comporţi şi să iubeşti!  Eleganţa în viaţa se câştigă. Chiar dacă unii ştiu că eleganţa constă doar în îmbrăcăminte, vreau să precizez că o haină călcată şi cu atenţie purtată, fără gesturi şi de trup acompaniată, e eşuată! Eleganţa e un mod de viaţă dacă ştii cum s-o afişezi! Mă bucur că am reuşit să înţeleg lucrurile ce mă frământau, ca la rândul meu să pot ajuta pe alţii aşa cum m-aţi ajutat voi să mă dezvolt personal!

Citat-Coco-Chanel

Nu uitaţi, eleganţa este atunci când interiorul este la fel de frumos ca exteriorul – Coco Chanel!

Articol scris elegant pentru proba cu numărul 12 în cadrul competiţiei SuperBlog2015.

6224 Total Views 1 Views Today

Comments

comments

Author: Aniela Deby

2 comments

  1. Alexandra Miruna Andreea

    Cat de curand cred ca am sa devin si eu membru. Poate gasesc raspunsul la intrebarile ce ma framanta de ani de zile. Am trecut prin mai multe probleme, dar ceea ce m-a marcat in viata a fost exista unui barbat pe care nu ca nu mi-l doresc sa nu-l fi intalnit, ci imi doresc ca sa il fi cunoscut altfel… Nu am avut in jurul meu oameni puternici de la care sa am ce invata, ci doar lepre de oameni, in care eleganta lor stateau in ceasuri gucci neoriginale si un ruj strident de la Louis Vitton. Da, viata grea. Ma bucur ca tu ai gasit puterea sa te integrezi in comunitate respectiva si iti urez succes pe tot ceea ce faci. Inca o dovada ca eleganta nu consta in ce credeai tu probabil ca te-a facut mai puternica. Suntem singuri, si daca nu invatam din greselile astea, suntem nimic. Mi-ai schimbat si mie perceptia. Nu m-am gandit nici eu ca elegant inseamna sa vorbesti frumos, sa fii manierat si educat. Dar ce sa faci, cand nu ai oameni asa de eleganti in preajma ta.. nu te gandesti ca exista si alte posibilitati.

  2. Pingback: SuperBlog | Proba 12. Trăiește cu eleganță!

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.