Cum mi-am castigat copilul

Comment

De interes public

Ca să trebuiască să mă joc tot timpul cu fiu-meu, a trebuit să fac în așa fel încât să mă cobor la mintea lui. El nu își imaginează viața fără jocuri, iar atunci trebuie să adopt și eu aceeași strategie. Înțeleg, deși eu când am fost copil nu am fost atât de înnebunită după astfel de jocuri, nu-mi pot judeca copilul după plăcerile lui.

Fiecare în copilăria sa are dreptul să aleagă ceea ce îi face bine. Fiu-meu nu mai are cinci ani, dar asta nu înseamnă că nu îi place să se joace jocuri cu tractoare, ci din contră, el bagă mare ci cu tractoare, dar îi plac și autobuzele. M-am obișnuit să-l văd jucându-se și mă bucur uneori că își ocupă timpul cu asta. Mi-e a cam început să-mi placă să mă joc aceste jocuri pe care le puteți găsi aici: http://www.bugy.ro/jocuri-cu-trenuri.

Mi-am câștigat copilul mai aproape din cauză că am acordat timp să mă pot juca cu el împreună de pe calculatoare diferite. Am devenit prieteni mai apropiați și sunt mândră de asta. Chiar și comunicarea ni s-a mai schimbat în timp, mi se pare că am evoluat mai mult decât credeam. Eram împotriva jocurilor și nu mă gândeam că jocurile ne pot face să devenim mai apropiați ca și familie, dar încă o dată m-am lăsat învinsă, și recunosc.

Datorită jocurilor din online fiul meu cel mare, ni s-a alăturat și el în competiție. Voiam să vedem ce limite are fiecare și se pare că am reușit. El și-a luat permisul, eu am rămas acasă cu fiul cel mic, jucându-ne în timp ce vorbim despre școală și despre lucrurile pe care și le dorește pentru viața lui. Să știți că jocurile pot fi un drog dacă sunt administrate de un copil care se simte singur, dar în cazul nostru, jocurile ne alimenteaza viața doar puțin mai mult decât ne-am fi așteptat, și acesta este un lucru bun.

Mă bucur că am o familie sociabilă, mă bucur că prin jocuri mi-am recâștigat copilul, și i-am arătat că pot fi o mamă după standardele sale. Fără griji și fără concepții ridicole. Sunt doar o mamă care ar face orice pentru copiii ei, dacă trebuie! Faceți și voi la fel, lăsați-vă copiii să se joace jocuri cu trenuri, cu autobuze, nu se știe niciodată când va deveni expert la condus!

2808 Total Views 1 Views Today

Comments

comments

Author: Aniela Deby

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.