Internetul este esential in viata

2 Replies

superbitatile mele

În trecut…

Am fost o fetiță foarte îndrăzneață. Pe vremea când mi-am trăit eu copilăria, internetul nu prea avea loc în viețile noastre. Țin minte că aveam vreo 10 ani atunci când în orașe deja apăruse, dar la mine la țară nici gând că ajungea. Asta nu m-a făcut să mă întristez, dimpotrivă, m-a făcut să mă gândesc cât de mult am evoluat datorită faptului că nu aveam internet, care să mă facă să-mi pierd timpul.

A fost o vreme frumoasă. Îmi doream să am internet, dar tot timpul părinții mei îmi stăteau în cale. Dacă stau mai bine să mă gândesc viața mea, copilăria mea a fost mult mai frumoasă pe vremea aceea fără această tehnologie. Nu consider internetul ca fiind o unealtă inutilă, chiar dacă eu nu l-am avut nici măcar la 13 ani, așa cum îl aveau multe ale colege de-ale mele, dar nu uit că lumea era înnebunită după el, și faptul că eu nu am avut, cred că a fost cel mai bun lucru din viața mea.

Țin minte că îmi doream să am și  Hi5. Nu de alta, dar mi-ar fi plăcut să fiu și eu în rând cu lumea. Dar nu s-a putut. Părinții mei nu au fost de acord. Ce să zic… vă spun sincer că am ajuns să le dau dreptate. Am avut mulți prieteni, familia mi-a fost tot timpul prin preajmă, la școală am învățat foarte bine, am fost un copil îndrăzneț care își dorea multe chestii dar mi-am ascultat tot timpul părinții… și mai bine am renunțat eu decât să-i supăr.

Când ieșeam afară, aveam privilegiul de a mă juca tot timpul, fără să mă gândesc că acasă trebuie să mă duc să intru pe messenger, că vai Doamne trebuie să vorbesc cu prietenii. Nu! Eu nu aveam internet și aveam prieteni reali. Nu aveam nici telefon, dărămite să am internet. Dar nu numai că mi-a prins bine, m-am maturizat complet și am fost un copil sănătos, pentru că făceam mișcare și nu stăteam la calculator pe net.

Dar mi-a venit timpul ca pe la 16 ani să am și eu internet. Nu m-a schimbat cu nimic. Am rămas aceeași. Conștiincioasă, încrezătoare în mine, glumeață și chiar îmi făcusem Hi5. Doar vă spusesem că îmi doream foarte mult. Vreți să vă spun ce făceam? Intram pe fiecare om pe care nu-l cunoșteam și îl imploram să-mi dea un five ca ”cel mai bun prieten” ca să vadă colegii mei de la școală că eu sunt tare și mare (ha-ha-ha).

Avantajele internetului când ești copil

 1. Dacă ai nevoie de un rezumat îl găsești în online.
 2. Dacă îți doreai să te joci un joc ca The Sims House the Party, îl puteai downloada de pe net.
 3. Dacă îți doreai să vezi un film îl găseai pe net, îi dădeai download pe torrent, așteptai câteva ore, ți-l puneai pe Cd și pe urmă te puteai duce să-l vezi cu prietenii.
 4. Nu prea se făceau pe vremea aceea convorbiri video și nici nu era la modă facebook-ul.
 5. Dacă întreceam limita de stat pe net, părinții mei mă pedepseau, chiar dacî aveam 16 ani.
 6. Aveam un calculator în așa fel încât nu-ți permitea să stai prea mult pe el că te dureau mințile.
 7. Am fost un copil îndrăznet dar în trecut, cu prostia aceea de tehnologie, internetul nu m-a copleșit.

Dezavantajele internetului când ești copil

 1. Dacă devii dependent de internet de mic copil, ajungi să nu mai ai niciun prieten.
 2. Părinții te vor crede un inutil dacă îți pierzi timpul online.
 3. Bunicii nu te mai cheamă la ei și nu îți mai dau bani că ești un papă lapte.
 4. Vacile, cățeii și pisicile, vor fi pentru tine niște animale plictisitoare, pentru că ceea ce tu ai găsit pe internet e total mai funny decât ceea ce este în viața reală.
 5. Calculatoarele mergeau ca pix-ul pe vremea aia.
 6. Nu aveam routere în case, nici măcar în casa de vacanță pentru că părinții noștri nu știau ce sunt alea.
 7. Internetul mergea extraordinar de prost! În fiecare zi, prietenii mei se plângeau că le cădea netul.

În prezent…

Viața a fost dulce cu mine. Am crescut, mi-am terminat studiile, dar între timp am avut internet și mi-a fost bine cu el. Nu aveam timp să mă joc, dar internetul m-a ajutat în studii, mai mult ca orice profesor. Când aveam nevoie de un review, de un tutorial care să mă învețe să meșteresc prin office excel, internetul a fost acolo pentru mine. M-am căsătorit, internetul este prietenul meu și la bine și la rău. Nu știu dacă aș putea să mă mai despart de el, dar știu sigur că familia nu are de suferit. Nu sunt dependentă.

 

Serviciul meu se bazează pe internet. Iar ca săracii copilași ai mei să nu se confrunte cu problemele prin care am trecut eu în tinerețe, pentru că acum sunt mai la modă magazinele online decât ceva din offline, m-am pus pe căutări și mi-am cumpărat de la magazinul MediaDOT.ro, unul dintre cele mai bune routere wireless, care m-au mulțumit pe deplin. Copiii mei sunt foarte fericiți că i-am lăsat să aibă acces la internet, indiferent de ceea ce spune lumea că internetul creează dependență, că prin internet riști să ai cele mai multe accidente fizice, pentru că poți lua legătura cu persoane dubioase, dar facebook-ul este singura rețea de socializare care îi interesează pe copiii mei și le-am dat acces deplin.

Ei n-au de unde știi că mama lor se uită toată ziua în istoric și-mi stă laptopul deschis doar cu team viewer, ca să îi pot vedea ce meșteresc și cu cine vorbesc. Internetul nu este periculos dacă stai și vorbești numai cu prietenii, credeți-mă eu așa îmi mențin legătura cu cei dragi. Internetul este bun, atât de bun pentru că copiii mei învață excelent și dacă le-am dat acces pe deplin la internet.

Singurul lucru pe care trebuie să le mai cumpăr și am uitat este un procesor. Am găsit pe același site o singură oferta procesoare și mi s-a părut tentantă. Am s-o fac și pe asta. N-am de gând să-mi sui copilașii în cap să-mi spună că nu le merge corect computerul, laptopul sau cine mai știe ce. Nu vreau să-mi imaginez viața fără internet. Internetul este o sursă de informație continuă și sper să rămână viu. Întradevăr, sunt multe lucruri inutile, dar atâta timp cât noi ne facem viața cum vrem și cum ne este confortabil, nu este nimeni în măsură să-mi spună să renunț la viață, în online.

 

Tot așa mă plimb, tot așa vorbesc cu prietenii la telefon, tot așa dorm, tot așa mă duc la muncă, tot așa îmi scriu articolele, indiferent dacă este internet sau nu. Singurul lucru care s-ar schimba ar fi timpul. Poate m-aș plimba mai mult decât o oră, poate aș vorbi mai mult la telefon, poate aș dormi mai mult, poate aș sta mai puțin la muncă dacă n-ar fi internet, pentru că anumite sarcini care mă fac să stau peste program este datorită faptului că există internet și poate că aș plăti mai mult factura de telefon dacă mi-aș suna familia în străinătate. În schimb, nu ar fi nimic schimbat. Mi-aș scrie articolele în word și le-aș citi cu prietenele acasă.

Îndiferent ce se va întâmpla în viitor, sper să se schimbe doar viteza netului ci nimic altceva. Să ne dăm seama că o familie trebuie să aibă acces la informație, că internetul ne ajută mai mult decât credem noi, și geniile s-au născut din informație. Internetul nu mă va schimba cu nimic, nu mă va face să fiu mai blândă sau mai nervoasă. Sunt sinceră: Internetul este esențial în viață pentru toată lumea.

Articolul participă la SuperBlog 2014, proba cu numărul #15.

4951 Total Views 2 Views Today

Comments

comments

Author: Aniela Deby

2 comments

  1. User Aniela Deby Post author

   Și mie. Dar eu nu am prea obsedată de internet așa că nu duc lipsa atât de mult. Dor? Îmi e dor de vremurile în care simțeai cu adevărat că vine Crăciunul ..

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.