Ce inseamna cafeaua pentru voi? Pentru mine e licoarea magica!

Comment

superbitatile mele

Ce înseamnă cafeaua pentru mine…

Nu îmi imaginez viața fără cafea. Dacă aș începe să vă povestesc la câte am renunțat pentru ea… Am început să beau cafea pentru prima dată atunci când am citit în ziar că ” cafeaua face oamenii să se concentreze mai rapid și că de aici le vine inteligența”. Bineînțeles că mi se părea bizar, dar cafeaua m-a făcut să trec peste toate problemele vieții. Fără cafea aș fi fost depresivă, aș fi fost un om fără vlagă și fără poftă de viață. Ce să vă spun… că m-am îmbolnăvit și n-am putut să-mi iau medicamentele homeopatice pentru că trebuia să renunț la cafea?

cafeaua cu prietenii

Am avut noroc că pe lângă calciul pe care mi-l mânca din oase, luam suplimente, până când am decis să beau mai multă, pentru că dacă mor, măcar să știu de ce. Din fericire, nu am pățit nimic. Cafeaua a legat pentru mine multe prietenii, nu mă pot gândi la ziua de mâine dacă știu că nu am cafeaua în cană tot timpul. Beam câte 3 căni de cafea pe zi de 250 de ml, bineînțeles în trecut le făceam la ibric, o cafea opărită, așa i se spunea pe limba mea, care era foarte tare și nu-mi cădea bine deloc decât dacă puneam 100 de ml de cafea și restul lapte. Acum sper că înțelegeți de ce aveam nevoie de trei căni.

cafeaua buna

Cafeaua îmi dă poftă de viață. Mă trezesc dimineața și primul lucru pe care îl fac, este să-mi pun licoarea magică în cană și să mă așez în sufragerie să o savurez, până simt că-mi ies ochii din orbite. Mă trezesc de multe ori cu fața la cearșaf, dar după ce-mi beau cafeaua parcă îmi trec toate durerile. Am încercat să îmi imaginez viața fără cafea, și am ajuns la concluzia că fără ea, viața tuturor ar fi neagră. Excluse persoanele care n-au gustat-o niciodată, nu știu ce înseamnă cu adevărat o cafea, nu-i știu gustul, nu știu cum se prepară, dar cel mai important nu știu câte beneficii aduce odată cu ea.

Alții preferă să fumeze fără să bea cafea. Eu nu fumez… eu beau cafea și simt că e cea mai bună băutură din lume. Aș minți să spun că înainte nu era bună, am încercat să o beau în mai multe feluri. De multe ori puneam zațul în cafea și aruncam apă clocotită peste ea cu două lingurițe de zahăr, după care așteptam vreo 20 de minute să se răcească puțin ca să o pot bea. Nu era deloc bine. Pierdeam foarte mult din timpul care îmi era destinat să o savurez.

dubla doza de cafea

Am încercat să o prepar și altfel, îmi puneam apa la fiert și pe când clocotea aruncam în ibric câteva linguri de cafea. Nu era deloc gustoasă. Din nou, trebuia să arunci câteva picuri de apă rece ca să se așeze pe fund zațul și am ajuns la concluzia că dacă o scuturam puțin mai mult, tot mă alegeam cu zaț printre dinți, și tot nu era bine… Vă rog să mă înțelegeți, nu sunt o ființă pretențioasă, doar că știu ce îmi doresc de la viață.

Am văzut multe alte ființe care au început să bea ness. Un fel de cafea care atacă inima și nu e prea bună de nimic. Nu se compară cu cafeaua pe care o bem cu toții dimineața, la o întâlnire cu prietenii, la o întâlnire de afaceri, ci este mai degrabă cafeaua celor care o beau în scârbă doar ca să se trezească.

Acela era soțul meu. Lui nu-i placea cafeaua mea ”opărită” sau ” la ibric” pentru că era prea tare. Încântător! Cred că nu era cremoasă, dacă zicea așa, nu că era tare… pentru că și ness-ul are aceeași consistență. Am încercat toate metodele înafară de una, am cafetieră, am ibrice, am multă cafea dar din păcate, nu iese gustul pe care eu mi-l doream cu adevărat din toată inima. Până când am aflat un secret! Că are un gust senzațional dacă o bei de la expressor.

Ce mi s-a întâmplat..

M-am obișnuit atât de mult cu cafeaua, că am început să frecventez localurile doar de dragul de a bea una direct de la expressor. Am văzut un expresor philips profesional, care mi-a făcut cu ochiul din prima clipă, în  magazinul Marketonline.ro,  dar am așteptat să vină mai multe oferte și promoții de expressoare ca să am de unde alege. Între timp mi-am creat un obicei, văzând cât de bună era cafeaua la un expressor profesionist, mă duceam cu tot dragul într-o cafenea, în fiecare zi, iar ei zilnic mă taxau cu câte 6 lei pe cafea. Ghiciți, oare ce am făcut?

Am stat și m-am gândit, dacă aș bea o cafea opărită, dacă m-aș reîntoarce la vechile mele obiceiuri și în loc de cei șase lei pe care îi dădeam zilnic în acel local, să îi strâng  deoparte și peste câteva luni să-mi cumpăr un expressor la care să stea mâța-n coadă. Așa am și făcut. Mi-am cumpărat un expresor philips, găsit în magazinul online mai sus specificat și am avut noroc că am găsit încă acele reduceri expresoare așteptate.

Ce beneficii mi-a adus acest expressor magic, care îmi oferă zi de zi licoarea magică pentru învingători?

  1. Mi-am cumpărat un espresor italian autentic, care mi-a făcut viața mai frumoasă și mai ușoară.
  2. Are filtru pentru cremă presurizat.
  3. O pombă de 15 bari care ajută foarte mult și încălzitor de cești ca nu cumva să mi răcească cafeaua dacă cumva stau să îmi benoclesc ochii în oglindă și uit de mine dimineața.
  4. Are o simplitate și viteză de utilizare magică.
  5. Îmi oferă o cafea măcinată și Easy Serving Espresso (espresso ușor de servit) (E.S.E.), plus că am parte în fiecare moment al zilei atunci când îmi prepar cafeaua de o spumă magică și delicioasă de lapte, grație sistemului Classic de spumare a laptelui.
  6. Mi-a oferit ergonomie în funcționarea de zi cu zi, acum ziceți voi… cum aș putea eu să-mi mai doresc altceva pe lumea asta când eu am mai mult ca oricine altcineva?
  7. Nu mai sunt nevoită să merg în localuri să plătesc o grămadă de bani pe o amârâtă de cafea, făcută la un expressor în scârbă, de o ospătăriță obosită, care nu bea cafea și nu îți aduce nici măcar un zâmbet, dar bine… cafeaua era bună.
  8. Am un espresor din oțel inoxidabil și nu mai am nevoie de nimic altceva, decât de un soț… care să bea o cafea magică cu soția lui dependentă de licoare magică.
  9. Dacă aș putea, m-aș muta în țara în care s-a inventat cafeaua doar pentru a fi sigură că eu sunt tipa care bea cea mai bună cafea din lume.
  10. Sunt pe deplin mulțumită de ceea ce a putut face acest expresor pentru mine, nu mai sunt nevoită să-mi fac de seara cafeaua, o fac pe loc, și-o fac rapid.

espresso la espresor

Beneficiul suprem pe care l-a adus acest expressor și cel mai important, este că m-a făcut să reduc zahărul, m-a făcut să reduc cantitatea cafelelei. Din prima gură pe care o iei din ea simți până în vârful degetelor energia care te cuprinde. E o cafea cremoasă care te face să zâmbești doar dacă te uiți la ea. Diminețile mele au devenit mai senise. Am mai mult timp pentru mine. Vreau să vă spun că mi-am făcut iubitul să bea cafea doar de la acest expressor. A renunțat la ness că a înțeles că nu e sănătos, nu a fost greu să-l conving, a trebuit să mă duc la el și să-i întind să guste din cănița mea, o cafea cu lapte cu un singur cub de zahăr… i s-a părut extrem de gustoasă și a zis că e mare diferență în cafeaua pe care o beam de obicei.

ana si marius cafea

Nu e plăcut să vezi pe masă două căni cu numele noastre? Ba da! Este foarte plăcut pentru mine să văd diminețile în care iubitul meu drag, merge și setează expressorul să ne dea doza dorită de energie. E extrem de plăcut să vezi când te privește în ochi și îți spune că ești cea mai tare pentru o astfel de idee. Dar nemaipomenit de dulce este să fie interesat să afle de unde l-ai cumpărat și la pe ce bani… ca apoi să intre pe site-ul lor să conștientizeze că au avut o ofertă foarte, foarte, foarte bună. MarketOnline.ro ne-a făcut fericiți. Nu știu exact dacă asta și-au propus, dar ne-au dăruit momente de iubire și liniște în diminețile în care ne trezim șifonați și lipsiți de vlagă.

Pe lângă faptul că între timp am început să mă lipsesc de lapte, pentru că mi-am rezolvat problemele cu stomacul, am început să și mănânc dimineața atunci când îmi beau cafeaua. Am sesizat că mă simt și mai bine dacă mănânc un croissant atunci când îmi beau cafeaua, și am observat în timp că și iubitul meu a furat această procedură. Ce să mai zic? Multe se pot schimba în câteva clipe, multe se schimbă cu o singură vorbă, dar niciodată nu mă voi mai despărți de expressorul meu. M-am îndrăgostit de el. Nu vreau să-mi imaginez viața fără cafea..

croissant si cafea espresso

Totuși ce ar însemna pentru mine o viață fără cafea?

Voi fi sinceră și am să încerc să n-o lungesc! O viață fără cafea este ca o grădină plină cu flori fără apă. M-aș veștejii încet, încet, până nu ar mai rămâne nimic din mine.

Vreau să mulțumesc!

Mulțumesc MarketOnline.ro pentru reducerile fructoase. Mi-ați acordat șansa de a mă bucura și de a face cumpărături dintr-un magazin online, și asta doar pentru că ați avut cele mai frumoase și realiste promoții. Drept urmare am să vă răsplătesc cu o poezie:

Dragă MarketOnline,
Poate că voi n-ați știut…
Dar ați făcut fericiți,
Doi oameni ”mai tâmpiți”

Noi știam ce e cafeaua,
Dar era prea scumpă aparatura,
Voi ne-ați ieșit în cale,
Cu acea ofertă foarte tare.

Eu am cumpărat expresorul atunci,
Și de atunci sunt fericită,
Nu mai beau cafea opărită,
Ci beau un espresso bun, care miroase a parfum.

Espresso este ca să știți,
Licoarea magică care vă face să vă simțiți,
Ca niște învingători, în suflet biruitori.
Și să fie tuturor bine, la mulți ani îți dorim ție!

cafeaua buna

MarketOnline, dragilor, ne-ați făcut învingători!

Articol scris pentru competiția SuperBlog 2014, pentru proba magică cu numărul #17. Pozele sunt personale!

 

4065 Total Views 2 Views Today

Comments

comments

Author: Aniela Deby

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.