Televizorul alb-negru din copilarie vs TV SMART prezent acum in viata mea

2 Replies

superbitatile mele

În trecut ….

Televizorul alb-negru a avut locul lui special. Nu a fost un televizor cu care să te mândreşti. Arăta inestetic, dar pe timpul acela nimeni nu se gândea că tehnologia va avansa atât de mult, încât vom uita de tot ceea ce a însemnat vreodată pentru noi televizorul alb-negru. Îmi aduc aminte cu drag, televizorul alb-negru mi-a lăsat amintiri frumoase, bunica mea stătea pe un fotoliu, în fiecare zi, uitându-se la una dintre telenovelele de pe timpurile acelea, semăna mult cu Dallas, dar nu mai ştiu exact ce telenovelă era.

Îmi aduc aminte că nu puteai să îţi dai seama ce culori poartă fiecare actor. Vorbind despre cât de inestetic arăta, era un televizor plat, cu rame groase cam din plastic mă gândesc eu pentru că sincer nu-mi mai aduc aminte cât de ciudat arăta, dar ştiu un singur lucru, televizorul alb-negru, adică prima transmisiune alb negru, a fost realizată pe la începutul secolului al xx-lea, adică dacă stăm să înţelegem, acest televizor are un secol în spate, şi a datat aşa .. ştiu doar că bunica mea prin 89` mai avea încă un astfel de televizor.

Ce era interesant că majoritatea românilor, a oamenilor de pretutindeni, îşi doreau un televizor alb-negru. De ce oare? Pentru că acest televizor a avut vremea lui, timpul lui, şi-a creat o viaţă .. chiar dacă i-a taiat randamentul televizorul color, când apăruse acel televizor au început şi reţelele de televiziune să aibă din ce în mai mulţi abonaţi. Semn că lumea nu mai era interesată de un televizor alb-negru, dar era entuziasmată să aibă în casă un televizor color. Indiferent, ştiu că şi noi am avut ambele. Dar când era cel alb-negru, abia dacă mă încumetam să-l deschid. Avusesem unul care tot timpul îi zbârnăia imaginea, deh, era vechi vă daţi seama, dar nu conta, mămica mea îl ţinea pentru design, aveam unul cu ramă din lemn care era splendid, să nu spun splendid… aş spune mirific, arăta foarte bine atunci, şi cu toate că nu era moda asta vintage, îl ţine şi acum, dar în casa de la ţară .. pentru că nu vreţi să ştiţi cât de mult am evoluat eu.Nu m-am gândit niciodată că viitorul îmi va aduce alte oportunităţi.

Că viitorul va fi cel care îmi va rezerva să-mi văd telenovelele pe un ecran mai mare, la culori excepţionale, pentru că de multe ori era nevoie să mă duc aproape de televizor să înţeleg mai bine ceea ce se petrece într-un film. Televizorul alb-negru nu mi-a oferit posibilitatea de a sta în pat, inspectând pe facebook ce mi-au făcut prietenii în ultimul timp. Din păcate, au fost vremuri drăguţe, adică nu erai obligat să stai în casă pentru că nu aveai ce să faci, nu mâncai în faţa televizorului pentru că nu ţi se părea interesant, nu ţi părea cool, ci era nevoit să mergi să mănânci la bucătărie pentru că nu erai obsedat să-ţi vezi telenovela sau ştirile, pentru că să te uiţi la un televizor alb-negru, uneori devenea un chin. Pentru mine în afara faptului când mă mai uitam la câteva desene şi ştiri .. acest televizor a fost o crimă şi pedeapsă. Dar aşa a fost în trecut .. prezentul e cu totul diferit.

În prezent …

Au apărut televizoarele LED, LCD, care au promis şi au făcut atâtea lucruri minunate pentru noi că nu ne venea să ne credem ochilor că vedem şi o imagine de calitate. Acum câţiva ani, eram fascinată de un simplu televizor care era o plasmă de vreo 20 de cm, eram fericită pentru că mă pot uita la reportaje despre animale, despre viaţă, erau emisiuni din care aveai ce învăţa, dar tot aşa .. prin 2009 a apărut facebook-ul şi am fost nevoită să-mi cumpăr un alt televizor de la un magazin online. Magazinul MarketOnline.ro, mi-a oferit televizorul Smart TV al vieţii mele. În general totul ţine de ceea ce îţi doreşti să vezi, trebuie să te respecţi să ai un SMART TV acasă, dar eu zic că merită investiţia. Mă pot juca ce jocuri vreau eu, mi le downloadez din Samsung Aplication şi mă joc toată ziua. Am un televizor care stă conectat la internet toată ziua. Acolo îmi citesc ştirile, pentru că îmi este mult mai uşor să citesc pe un ecran mai mare, decât pe laptop.

DSC01538

Are nişte culori incredibile. Îmi văd filmele direct de pe internet, fără să mai intru pe laptop sau să conectez laptopul la televizor printr-un cablu hdmi. Am abonamente la diferite sisteme pentru filme precum Voyo, Seenow, ascult muzică de pe Zonga, mă uit la ce video vreau de pe youtube, citesc ştirile PROTV, vorbesc pe facebook şi le dau web direct din pat, în plus pe WebBrowser caut blogurile care îmi place să le citesc literă cu literă. Mai intru uneori şi pe Trilulilu, dar cel mai mult îmi place să stau pe facebook.

telecomanda smart tv

Cred că de asta am şi devenit dependentă. Sunt dependentă de telecomanda mea minunată. O telecomandă care mă ajută să mă conectez imediat la Facebook şi să vorbesc cu sutele de persoane dragi pe care le am în listă. E comod .. şi atât de plăcut. Dar într-un TV SMART vei găsi tot timpul ceva mai mult decât îţi voi prezenta eu.

Ce poţi face cu un TV SMART? ( în câteva cuvinte) De exemplu :

 1. Te poţi conecta rapid la aplicaţii
 2. Poţi citi ştirile din pat
 3. Poţi vorbi pe facebook dacă ai o cameră video
 4. Poţi citi ce vrei tu atâta timp cât ai un televizor SMART.
 5. Eu am şi aplicaţia Social TV
 6. Mă joc Galaction
 7. Smart HUB mi-a oferit posibilitatea să mă bucur de toate aplicaţiile pe care şi le-ar putea dori cineva.
 8. Am un program de Fitness pe care mi-l pun în fiecare dimineaţă, dar diferenţa e că în fiecare zi aplicaţia aduce câte-un episod nou.
 9. Te poţi uita la filme şi fără aplicaţii, direct de pe google.
 10. Vezi filmele la o altă calitate.
 11. Culorile sunt mai definite, mai pronunţate şi vei învăţa să apreciezi o culoare adevărată.
 12. Meciurile sport le vezi cu mai multă dragoste decât pe un televizor normal
 13. Pot introduce un text cu uşurinţă datorită telecomenzii touchpad.
 14. Datorită celor mai noi tehnologii, îmi controlez televizorul prin sunet.
 15. Televizorul are un procesor mai puternic ca un calculator normal. Aş putea să vorbesc mult şi bine despre cât de puternic este procesorul Quad Core şi ce rapidă performanţă are.
 16. Îţi poţi conecta mobilul, vei putea vedea conţinutul de pe mobil pe televizor, aşa cum îl văd şi eu atunci când vin de la vreo conferinţă.
 17. Am aplicaţia Smart View care îmi conectează televizorul, dispozitivele şi conţinutul.
 18. Pentru cea mai bună imagine am culori vibrante.
 19. Pentru prima dată îmi place fotbalul, pentru că mă pot uita la el cu modul său ” Fotbal” culori explozive.
 20. Toate acestea dacă ai un televizor SMART TV şi internet. Dar şi fără internet, este un televizor bombă.

DSC01542

Părerea mea sună aşa :

Dragă televizor alb-negru ..
Tu pentru bunica, ai fost integru.
Te-a iubit, şi-n casă la ea tu mult ai stat ..
Dar ai avut tu timpul tău şi de tine mulţi s-au săturat.

A venit timpul să avem ..
Un SMART TV cum ne-am dorit,
Cu frumoase culori vibrante,
Cu el vizionez ca la carte.

Tehnologia ne-a adus ..
Marketonline, unde sunt oferte, promotii, şi destule beneficii în plus.
Ne putem comanda acum, televizorul din lume important,
SMART TV, FULL HD, că-i îndrăznet şi minunat.

 Niciodată n-am să-l pot compara cu un televizor alb-negru. SMART TV, mi-a adus fericirea.

Articol scris, numărul #5, pentru competiţia SuperBlog2014. Televizorul din imagini îmi aparţine.

6944 Total Views 2 Views Today

Comments

comments

Author: Aniela Deby

2 comments

 1. Natural

  Ehehe, cand au aparut telenovelele cu Esclava Isaura, se cam terminase cu televiziunea in alb-negru. Dallas in alb-negru e de referinta, Bulevardul Paulista, Dick Turpin, Linia Maritima Onedin si altele despre care trebuie sa-i intrebi pe cei cu memorie mai veche :)

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.